XS
SM
MD
LG

Sloga gostuje Krivaji

Detalj sa Press konferencije MRK Sloga Doboj

DOBOJ – Rukometaše Sloge nakon dva domaća meča i dvije startne pobjede očekuje prvo gostovanje u Zavidovićima protiv Krivaje. Dobojlije sa velikim samopouzdanjem ulaze u meč. U Zavidoviće putuju da naprave povoljan rezultat. Svi igrači su spremni i zdravi za nove izazove.

-Svi smo mi sebi stavili neki teret na leđa. Kad dobijemo ekipe kao što su Sloboda, ekipu Borca i Izviđača mi možemo mnogo. Idemo od utakmice do utakmice sada idemo Krivaji. To je jedna ekipa koja je nakon par godina se vratila u Premijer ligu i sigurno su tim koji igra kući, dosta opasniji. Mi smo s njima igrali jednu prijateljsku utakmicu koju smo pobijedili. Očekuje nas jedna teška utakmica. Svi smo zdravi svi smo spremni na nama je da odigramo dobro. –rekao je Mario Kelentrić trener Sloge.

Slogino pojačanje za ovu sezonu Marko Perović opravdava taj epitet i pruža dobre partije.

-Nakon dva mjeseca priprema napokon je startovala liga. Dočekali smo u prvom kolu ekipu Konjuha, gdje je malo u početku bilo grča što je i normalno za prvu utakmicu. Odigrali smo strpljivo, borbeno i zabilježili smo pobjedu. Drugu utakmicu smo odigrali sa Slobodom koja je mnogo ozbilnija ekipa koja je osvajač Kupa ove godine. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i mislim da smo zasluženo pobijedili. Već sutra igramo sa ekipom Krivaje iz Zavidovića nadamo se dobroj igri i dobrom rezultatu. Prihvatili su me maksimalno igrači i svi u klubu. –rekao je Marko Perović lijevo krilo Sloge.

Uprava kluba nastoji da obezbjedi uslove za nesmetan rad, klubu je potrebna finansijska pomoć sa viših instanci koju s razlogom zaslužuju. Apelujemo na državne instance, ministarstvo porodice, omladine i sporta da pomogne.

-Ja ću nešto reći oko stanja u Muškom rukometnom klubu Sloga o onome s čim se mi susrećemo u prethodnom periodu kao i onome što nas čeka moramo da izrazimo veliku zahvalnost Gradu Doboju i Gradonačelniku gospodinu Borisu Jeriniću, Obrenu Petroviću i predsjedniku Dodiku koji su pomogli da naš klub startuje uopšte u Premijer ligi BiH. Te bez njihove pomoći to bi bila skoro nemoguća misija. Mi smo imali dosta finansijskih obaveza u posljednjih mjesec dana. Doveli smo bitna pojačanja za naš klub, vođeni idejom da klub vratimo na nekakav rezultatski stari dobri put. Gdje je RK Sloga od 1980.godine konstantno u najvišem stepenu takmičenja. Angažovali smo prvo trenera a kasnije pojačali igrački kadar. Doveli smo par igrača iz Rusije te sve to iziskuje dosta finansijskih izdataka. Ono što nas boli je odnos Ministarstva porodice, omladine i sporta prema nama. Jer odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske naš klub je proglašen od posebnog sportskog kolektiva za Republiku Srpsku. Međutim, podršku ministarstva klub nema. Mi ćemo pokušati u budućem periodu uspostaviti kontakt sa ministarstvom i vidjeti zašto MRK Sloga Doboj nije na spisku klubova koji dobijaju podršku. Mislim da radom svih u klubu, odnosom Grada prema klubu igrača i trenera mi zaslužujemo podršku. Napravili smo dobar tim, a taj tim sigurno traži dodatna ulaganja. Ako hoćemo da pravimo dobar sportski rezultat mi moramo obezbjediti budžet, obezbjediti sredstva da platimo trenera i igrače i sve ostale troškove. Ono što je bitno da Doboj stavlja tamo gdje mu je mjesto uz svo poštovanje onih koji se bave svim sportovima. Doboj je prije svega grad rukometa i fudbala, a ondai svih ostalih sportova. –rekao je Vojislav Rađa predsjednik skupštine MRK Sloga.

U narednom periodu očekuje se izborna skupština Ženskog rukometnog kluba Doboj koji će dobiti novo rukovodstvo. Taj klub će u budućnosti ponijeti ime ŽRK Sloga

-U narednom periodu održat ćemo Izbornu skupštinu u ženskom klubu. Ženski rukometni klub će biti takođe ŽRK Sloga, to ide ka stvaranju sportskog društva, gradskog sportskog društva Sloga koje će kao i u nekim prethodnim periodima biti osnovni oblik sportskog udruživanja u gradu Doboju. Meni je izuzetno drago što je kandidat za predsjednika Ženskog rukometnog kluba ubuduće Sloga gospođa Sanja Vulić. Ja se nadam da će biti kao i u ostalim poslovima kojim se bavi vrlo uspješna i da će taj klub vrlo brzo praviti sportske rezultate. –istakao je Vojislav Rađa.

Muškom rukometnom klubu je potrebna veća medijska pažnja, da se rezultati Sloge vide jer Sloga je ponos Doboja.

-Odlučili smo se da imamo konferenciju za štampu zato što ja nisam u posljednjih deset dana osim u jednim štampanim novinama pročitao ni jedno jedino slovo o MRK Sloga. Čak nisam pročitao nigdje ni rezultat Sloge. Nisam paranoičan, nisam bolestan i želim da to prihvatim da je to slučajno. Muški rukometni klub Sloga zaslužuje pažnju i zaslužuje da ima korektan odnos svakog prema njemu. Ne želimo da komentarišemo druge klubove iako znamo ko je šta i koliko je dobio. Juče smo se obratili pismom ministarstvu za porodicu, omladinu i sport, obratili smo se predsjednici Republike Srpske, obratili smo se predsjedniku Vlade Republike Srpske, očekujemo odgovore. Nećemo kroz medije i kroz štampu voditi bitku za ono što nam pripada. Nikoga nećemo da prozivamo, nikoga nećemo javno kritikovati, ali će sve imati svoje granice. Mi nećemo dozvoliti da naš klub dođe u situaciju da se ne može finansirati, a da drugi koji imaju rezultate slične nama imaju ptičije mlijeko. –dodao je Vojislav Rađa.


Krivaja : Goražde
Izviđač : Sloga
Čapljina : Sloboda
Gračanica : Konjuh
Leotar : Maglaj
Borac M:TEL : Vogošća
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 21 18 2 1 38
2 Borac M:TEL 22 14 3 5 31
3 Gračanica 21 12 3 6 27
4 Leotar 21 11 4 6 26
5 Sloboda 21 9 6 6 24
6 Vogošća 21 9 4 8 22
7 Konjuh 21 10 2 9 22
8 Krivaja 22 9 2 11 20
9 Sloga 21 8 2 11 18
10 Goražde 21 7 2 12 16
11 Maglaj 21 8 0 13 16
12 Hercegovina 22 7 0 15 14
13 Čapljina 21 1 0 20 2