XS
SM
MD
LG

Drama u Donjem Vakufu: Iskra ponovo kobna po SFK

Iskra Bugojno

Fudbalerke Iskre iz Bugojna napravile su pravu senzaciju u osmom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, pošto su na domaćem terenu remizirale sa aktuelnim prvakom države, ekipom SFK 2000 Sarajeva, a rezultat je glasio 1:1.

Ovo se Bugojankama dešava već treći put od kako su ušli u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, da su uspjele otkinuti bod Sarajevskom timu. Dva puta meč je završavao bez golova, a sada su ipak bila postignuta dva.

Prvu šansu na meču imala je Đoković iz gostujuće ekipe, ali njen udarac sigurno je odbranila Begić i izbacila loptu u korner. Sedam minuta kasnije, nakon jedne greške Hamzić, lopta dolazi do Mujagić, međutim slabo je šutirala desetka Iskre. U 16. minutu nakon prekršaja Haračić nad Kuč, odgovornost za izvođenje slobodnog udarca dobila je Đoković, međutim plejmeker SFK šutira preko gola.

U 27. minutu gostujući tim je poveo. Kuč je sjajno proigrala u prostor Jelčić, a mlada fudbalreka SFK šalje povratnu loptu do Đoković, kojoj nije bilo teško poslati loptu u mrežu za vođstvo od 0:1. Međutim, Iskra je dva minuta poslije uzvratila sjajnim pokušajem Mujkić, ali Hasanbegović zaustavlja njen udarac. Ipak, Bugojanke su u 40. minutu izjednačile rezultat nakon jednog centaršuta iz kornera i velike gužve u kaznenom prostoru Lukić je vratila loptu na peterac, a Mujagić trese mrežu za 1:1, a to je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku meča, igralo se dosta tvrdo sa jedne i druge strane, pa može se reći i dosta borbeno sa puno trčanja. U 49 minutu Jelčić je imala dobru šansu, no Begić je na mjestu i hvata loptu u ruke. Pet minuta poslije Iskra je imala možda i najbolju priliku u drugom poluvremenu. Najmlađa igračica na terenu, Lamija Duvnjak ukrala je loptu na sredini terena i isprintala sve do gola Sarajevskog tima, ali je ostao manjak koncentracije i šutirala je pored gola.

U 61. minuti desila se zanimljiva situacija u kaznenom prostoru Iskre, nakon duge lopte Kršo u kazneni prostor, glavna sutkinja Halać pokazala je na bijelu tačku za goste iz Sarajeva, jer je smatrala da je Begić oborila namjerno Đoković. Upravo je sedmica SFK 2000 preuzela odgovrnost, međutim Begić odlično interveniše i spriječava bordo tim da dođe do nove prednosti. Do kraja meča Sarajke su uglavnom imale incijativu i pokušavale na sve načine da stignu do trijumfa, međutim Iskra se odlično odbranila i ostavila kod kuće jedan bod.

ŽNK Iskra Bugojno - SFK 2000 Sarajevo 1:1 (1:1).
Stadion: Gradski u Donjem Vakufu.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra Halać (Zenica).
Pomoćnici: Elman Čolak (Zenica), Tamara Došen (Prijedor).
Žuti karton: Rahmanović (Iskra).

Iskra: Begić, Mlivo (od 83. Brtan), Bojanić, Lukić, Mujkić, Mujagić, Rahmanović, Duvnjak, Bajrić, Bašić, Haračić.

Trener: Samir Vrban.

SFK: Hasanbegović, Bektaš (od 74. Nedić), Hamzić, Velagić, Đoković, Kuč, Spahić, Kapetanović, Mujkić (od 46. Dijaković), Kršo, Jelčić (od 65. Kamerić).

Trener: Samira Hurem.

Igračica utakmice: Arnela Begić (Iskra Bugojno).

SFK 2000 Sarajevo


Iskra 1 : 1 SFK 2000
Fortuna 0 : 0 Emina
Modriča 0 : 2 Radnik Bumerang
Banja Luka 2 : 4 Lokomotiva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 8 7 1 0 22
2 Emina 8 6 1 1 19
3 Radnik Bumerang 8 5 0 3 15
4 Lokomotiva 8 4 1 3 13
5 Iskra 8 4 1 3 13
6 Banja Luka 8 2 0 6 6
7 Fortuna 8 1 2 5 5
8 Modriča 8 0 0 8 0