XS
SM
MD
LG

Lokosice pobjedile Banja Luku drugi put u sezoni i otišle prema vrhu tabele

Lokomotiva stigla do novog trijumfa

Nakon blagog pada forme, fudbalerke Lokomotive iz Brčkog pobjedile su u osmom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na gostovanju ekipu Banja Luku rezultatom 2:4 i tako stigle do četvrte pobjede ove sezone.

Lokomotiva je u međuosbnim duelima sa Banjalučankama došla do četvrte uzastopne pobjede. Sama utakmica na pomoćnom terenu domaće ekipe od samog početka išla je u jednom smjeru. Gošće iz Brčkog su zagospodarile terenom i više nego zasluženo stigle do važnog trijumfa.

U šestoj minuti Lokosice su imale odličnu priliku. Nakon fantastične izrađene akcije, lopta je stigla do Smiljanić, koja je pokušala ugroziti Gvozderac, međutim lopta je zamalo završila u golu. Tri minuta poslije, Damjanović je nakon odličnog pasa Zukić, oprobala svoj udarac, koji ide pored desne stative. U 10. minutu prva šansa i za Banjalučanke, preko Jandrić, no njen šut iz slobodnog udarca ide preko gola. U 23. minutu Lokomotiva je povela. Nakon što je Smiljanić poslala loptu prema Vujadin, desetka Brčanskog tima, fantastičnim udarcem sa 25 metara postiže nevjerovatan pogodak i dovodi svoju ekipu u vođstvo od 0:1.

U 29. minutu Bokan je pokušala dalekim udarcem da iznenadi Todorić, ali od toga nije bilo ništa. Četiri minuta kasnije nakon greške Selimović, poklon je uspjela da iskoristi Damjanović i udvostruči prednost gostujuće ekipe na 0:2. U 42. minutu Lokosice su imale prednost od tri gola, nakon što im je ranije poništen jedan, ovoga puta spasa nije bilo. Vujadin je na drugoj strani pronašla Damjanović, a napadačica Lokomotive je vidjela Mešanović samu kao duh i majstorski odigrala povratnu, a plejmejkeru Lokosica nije bilo teško poslati loptu u mrežu, a to je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

Brčanke drugi put u sezoni pobjedile Banja Luku

Međutim drugo poluvrijeme počelo je dobro za domaće, jer su nakon jedne neobične situacije i dosta srećno stigli do smanjenja rezultata preko Lolić. Lokomotiva je prvu šansu imala preko Damjanović, koja je pokušala nakon asistencije Zukić, no na mjestu bila je Gvozderac. Dva minuta kasnije opet su Banjalučanke postigle pogodak iz ničega, loptu je izgubila Malinović, a Lolić je vidjela bijeg Bokan, a mlada igračica domaćih zaobilazi Todorić i pogađa za 2:3.

U 70. minutu Faćić je probila po lijevoj strani i uputila odličan centaršut prema Smiljanić, međutim njen udarac ide pored gola. Međutim, pet minuta kasnije Smiljanić je ispravila svoju grešku nakon što joj je Damjanović odigrala povratnu u kaznenom prostoru, a napadačica Brčanki uz pomoć stative pogađa za konačan rezultat ove utakmice.

ŽFK Banja Luka - ŽFK Lokomotiva Brčko 2:4 (0:3).
Stadion: Pomoćni teren Banja Luke.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Nejra Ališpago (Sarajevo), Aida Jusufović (Sarajevo).
Žuti kartoni: Banja Luka (Barać), Lokomotiva (Smiljanić, Vujadin).

Banja Luka: Gvozderac, Barać, Bokan, Savić (od 46. Vrhovac), Jandrić (od 86. Bojanić), Crnjak, Marjanović, Lolić (od 90. Đukanović), Ćebedžija, Cvijić, Selimović. 

Trener: Saša Kujundžić.

Lokomotiva: Todorić, Džanić, Mešanović, Trujić, Vujadin, Smiljanić (od 86. Šećić), Malinović (od 60. Faćić), Zukić, Crnorbnja, Damjanović (od 89. Gavrić), Vasiljević.

Trener: Milorad Ilišković.

Igračica utakmice: Selma Mešanović (Lokomotiva Brčko).

Četvrta pobjeda u sezoni


Iskra 1 : 1 SFK 2000
Fortuna 0 : 0 Emina
Modriča 0 : 2 Radnik Bumerang
Banja Luka 2 : 4 Lokomotiva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 8 7 1 0 22
2 Emina 8 6 1 1 19
3 Radnik Bumerang 8 5 0 3 15
4 Lokomotiva 8 4 1 3 13
5 Iskra 8 4 1 3 13
6 Banja Luka 8 2 0 6 6
7 Fortuna 8 1 2 5 5
8 Modriča 8 0 0 8 0