XS
SM
MD
LG

Nova tri boda za Radnik

Radnik igra sjajno

Nakon sjajne predstave u Banja Luci, ekipa Radnika slavila je na još jednom gostovanju, ovoga puta u Modriči. 

Fudbalerke iz Bijeljine pokazale su da su ovom momentu kvalitetnije od ekipe Modriče. Tim iz Semberije je u osmom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na stadionu Dr. Milan Jelić slavio sa 0:2. 

Prva prava prilika na utakmici došla je od strane domaćina. Muratović je ubacila loptu u kazneni prostor a na ivici šesnaesterca loptu je na volej dočekala Vidović, ali njen udarac ide pored gola. Dva minuta poslije Radnik je mogao stići do prednosti nakon nesporazuma u odbrani Modriče, međutim Okanović je stigla prije Krajšumović i samo zagradila loptu.

U 30. minutu gošće su povele. Lazić je loše procjenila loptu, koja je došla do Krajšumović, a ona odličnim udarcem šalje loptu u mrežu za 0:1. Sedam minuta kasnije pokušala je za domaće Simić, ali njen udarac iz slobodnjaka ide preko gola, a to je bila ujedno i posljednja šansa koja se može izdvojiti u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme igralo se u nešto sporijem ritmu, ali i bez puno šansi, te se borba vodila više na sredini terena. U 61. minutu Modriča je imala šansu preko Mustafagić, ali je Marčeta na mjestu i sigurno hvata loptu. Deset minuta kasnije, Mitrović je uposlila u prostor Marković, ipak njen udarac odlazi daleko preko gola. Pet minuta prije kraja utakmice riješeno je pitanje pobjednika, Stevanović je probila po lijevoj strani i pronašla Šakotić, kojoj nije bilo teško postaviti lijevu nogu i poslati loptu u mrežu za konačnih 0:2. 

Pobjedu posvetile treneru Draganu Jevtiću

- Utakmica je bila teška više psihički nego fizički, jer nam je Modriča uvijek bila težak protivnik i nikad nismo znali šta da očekujemo od utakmica sa njima, jer smo u vise navrata imale oscilacije sto se tice rezultata. Ipak smo mi imale jasan cilj, a to je da osvojimo tri boda u čemu smo i uspjele. Utakmicu smo odigrale za naseg trenera i ujedno mu posvetili pobjedu, rekla je Sofija Krajšumović. 

ŽFK Modriča - ŽFK Radnik Bijeljina 0:2 (0:1).
Stadion: Dr. Milan Jelić.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Almasa Hodžić (Breza).
Pomoćnici: Vesna Miletić (Pale), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti karton: Modriča (Stokić).

Modriča: Okanović, Kuzmić, Stokić, Vidović, Muratović, Simić, Lazić, Hasić, Pandžić (od 46. Škahić), Mustafagić, Rosuljaš.

Trener: Drago Svitlica.

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, Krajšumović, Šakotić, Marković, Njeguš, Stokanović, Stević, Stevanović, Ždero (od 73. Stojanović).

Trener: Jelena Milović.

Igračica utakmice: Valentina Šakotić (Radnik Bijeljina).

Sofija Krajšumović


Iskra 1 : 1 SFK 2000
Fortuna 0 : 0 Emina
Modriča 0 : 2 Radnik Bumerang
Banja Luka 2 : 4 Lokomotiva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 8 7 1 0 22
2 Emina 8 6 1 1 19
3 Radnik Bumerang 8 5 0 3 15
4 Lokomotiva 8 4 1 3 13
5 Iskra 8 4 1 3 13
6 Banja Luka 8 2 0 6 6
7 Fortuna 8 1 2 5 5
8 Modriča 8 0 0 8 0