XS
SM
MD
LG

Uzalud posed i šanse, OFK Bačka se iz Surdulice vratila praznih šaka

Dejan Rađenović, OFK Bačka - foto: lična arhiva

Ne ide pa ne ide kad je u pitanju OFK Bačka. Uzalud posed lopte, šanse, priznanja stručnjaka da ekipa sa Dunava igra lepo, napadački, kad za to nema potvrde na tabeli. Bar tako razmišlja trener Dejan Rađenović.

- Mojim igračima ne mogu ništa da zamerim, osim što nemamo rezultata - kaže u osvrtu na utakmicu u Surdulici trener Dejan Rađenović i nastavlja: - Imali smo posed po slobodnoj proceni 60:40 posto u našu korist, bar tri puta više udaraca prema protivničkom golu, a primamo neobjašnjiivo gol rano u sedmom minutu sa "bele tačke". Od tog trenutka mi smo držali utakmicu pod kontrolom, osim što nismo dali gol. Momcima čestitam na karakteru, želji, volji, i ne mogu im, ponavljam, ništa zameriti. Šta vredi što mnogi imaju poštovanju za našu igru, hvale nas da igramo lep i agresivan fudbal. Da, kažem ja, ali mi imamo samo sedam bodova. Trebalo bi da to bude po principu spojenih sudova, da se nadmoćnost očitava kroz rezultat, a toga bar za sada nema - rezonuje cenjeni srtručnjak.

Za tri dana ponovo vas očekuje Partiza na istom mestu u Humskoj. Ostavili ste lep utisak u prvenstvu i dobili priznanja za igru protiv crno-beli.
- Daćemo sve od sebe, nikom ne prretimo i nemao pravo, pogotovu jednom Partizanu. Idemo da se izigramo, da prikažemo dobar fudbal. Izvešću 11 odmornih i ornih igrača i za takve utakmice ne treba posebne psihološke pripreme. Najlakše je na ovakvim utakmicama motivisati igrače, i po pravilu na takvim mečevima daju više od maksimuma - uveren je Rađenović.