XS
SM
MD
LG

Bolton tone sve dublje, Kembridž novi lider

Foto: Bolton

U subotu je odigrano šesto kolo u Ligi 2. Bilo je zanimljivo i opet imamo smjenu na vrhu.

Lider nakon petog kola, ekipa Morkamba, doživjela je katastrofu kod Kraulija. Krauli je slavio sa 4-0 golovima Frenkomba, dva puta Votersa i golom Frosta. To je iskoristio Kembridž. Deklasirali su u gostima Skantorp sa 5-0 te su preuzeli vrh. Golove su dali dva puta Malin i Ajronsajd a Krdner je dao autogol. Do pobjede kojom se izjednačio sa Kembridžom, došao je i Njuport protiv Tranmerea a gol je dao Džane.

Bolton je nastavio sa katastrofalnom sezonom. Izgubili su kući od Oldema sa 2-1. Geriti je doveo Oldem u vodstvo a Delfuneso je donio svom timu izjednačenje. U završnici susreta, Dirni je donio pobjedu gostima.

Golovima Serkomba i Lojda, Čeltenam je savladao ekipu Sautend u gostima. Forest Grin je golom Janga, savladao Stivenejdž sa 1-0. U duelu ekipa koje su ušle u Ligu 2 iz Konferencije, Herogejt je savladao Beroua sa 1-0 a Maldon je dao gol za pobjedu.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati. Karlajl je sa 3-2 savladao Kolčester na svom terenu a istim rezultatom Grimzbi je u gostima savladao Lejton Orijent. Port Vejl je sa 1-0 savladao Slaforda a Volsol i Eksiter su odigrali 0-0. Bradford je u gostima savladao Mensfild sa 3-1.

Kembridž i Njuport imaju po 13 bodova ali je Kembridž lider radi bolje gol razlike. Čeltenam, Kembridž, Forest Grin i Morkamb imaju po 12 bodova dok je Herogejt sedmi sa 11 bodova. Bolton je tek 20. sa samo četiri boda dok su na dnu Berou i Mensfild, koji je takođe ogromno razočarenje, sa po tri boda dok je Sautend na dva boda.