XS
SM
MD
LG

Vušuroviću želja da zaigra za reprezentaciju Crne Gore

Radnik je u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao banjalučkog Borca na Gradskom stadionu u Bijeljini sa 1:0. Gol odluke, i to jedan od najljepših u dosadašnjem dijelu sezone, postigao je Milan Vušurović koji je topovskim udarcem iskosa, sa desne strane, pocijepao mrežu Bojana Pavlovića.

Vušurović je u Radnik stigao u posljednjim danima prelaznog roka, tik pred reprezentativnu pauzu, te mu je ovo bio i debi za Radnik i odmah od starta, a na kraju se ispostavilo je on bio i junak ekipe Slavka Petrovića.

-Iskren da budem, ne poznajem Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali znam ekipu Borca jer su igrali kvalifikacije za Evropsku ligu. Znao sam da dolaze u Bijeljinu bez svog najboljeg igrača, znao sam da su ranjivi i vjerovao sam da možemo da stignemo do bodova. Na kraju, eto, ispalo je najbolje, postigao sam gol na debiju i mislim da smo ovom utakmicom dokazali da je Radnik ekipa za sredinu tabele, a ne da se borimo za opstanak, rekao je na početku razgovora za Sport1, Milan Vušurović.

Ovaj dvadesetpetogodišnji Crnogorac je posljednju polusezonu odigrao u Napretku, a znao da je u njoj bilo i prekida i svega, te je on za tim iz Kruševca odigrao svega pet utakmica.

-U Napredak sam stigao u januaru nakon što sam dosta vremena proveo u Bugarskoj. Stigao sam na inicijativu tadašnjeg glavnog finansijera Napretka, Marka Miškovića. Međutim, kako je nastupila pandemija koronavirusa tako je i Marko napustio klub, a sa njim je otišlo i nekih petnaestak fudbalera, uglavnom nosilaca ekipe, budući da smo svi imali neki lični dogovor sa Markom o dolasku. Kada je došao prelazni rok, teško je bilo nekome objasniti zašto imam samo pet utakmica odigranih, jer ne mogu da im objasnim da sam ja kada je nastupila pandemija koronavirusa otišao za Crnu Goru, pa 28 dana karantina, pa vratio se u Srbiju još četrnaest dana karantina. Polovinu vremena sam proveo po karantinima, kaže nam Vušurović, te dodaje:

- Iskren da budem, za mene je bio jako buran prelazni rok. Postojali su stalno neki kontakti, imao sam i više priča za dolazak u Bosnu i Hercegovinu, međutim ništa na kraju nije ispalo od toga. U posljednji momenat je stigao poziv Radnika i dogovorio sam se sa upravom kluba. Sada vidim da je to bio pravi potez i za mene, a i za klub. Slavko Petrović mi je čak i rekao da sam jedini fudbaler koji je stigao kod njega, a da ga on lično nije gledao.

Ambicija mu je da da što više sebe u Radniku, a nada se da će u budućnosti kompletirati svoj reprezentativni put i zaigrati za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

-Život u fudbalu je jako nepredvidljiv i nikada ne znate gdje ćete sutra završiti. Ovo je meni peta zemlja u kojoj igram fudbal. Imam ambicije da se što bolje pokažem, da pomognem Radniku, kao što vjerujem da će i klub meni pomoći. Želja mi je da debitujem za reprezentaciju Crne Gore u seniorskoj konkurenciji, prošao sam sve omladinske. Da bi se ostvarila ta želja potreban je jedan kontinuitet dobrih igara, dati gol, pobijediti, sve je to lijepo, ali treba ostvariti kontinuitet.

Milan Vušurović je došao u Radnik kao polivalentan fudbaler i sigurno da će ga Slavko Petrović moći koristiti na više pozicija.

- Prirodno sam bočni napadač, ali u Bugarskoj sam kod Nebojše Miličića Lekića zaigrao napadača. On me je u paru sa drugim napadačem forsirao u špicu. Bilo je to neko krpljenje pozicije, ali pokazalo se jako dobro. Moja baš prirodna pozicija je to prirodno krilo, ali recimo i za reprezentaciju sam igrao desnog beka u vanrednim situacijama i išlo mi je ok.


Velež : Zvijezda 09
Sloga : Zrinjski
Sarajevo : Borac
Posušje : Željezničar
Široki Brijeg : Igman
GOŠK : Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 26 19 5 2 62
2 Zrinjski 26 17 4 5 55
3 Velež 26 11 10 5 43
4 Sarajevo (-3) 26 13 5 8 41
5 Posušje 26 10 8 8 38
6 Sloga 26 12 2 12 38
7 Široki Brijeg 26 9 5 12 32
8 GOŠK 26 7 7 12 28
9 Tuzla City 26 7 6 13 27
10 Željezničar 26 8 3 15 27
11 Igman 26 8 3 15 27
12 Zvijezda 09 26 5 2 19 17