XS
SM
MD
LG

Igor Bondžulić: Kardinalne greške su nas odvele u poraz

Foto: FK Javor Matis

Utakmicu između Javor Matisa i Metalca proglašena je  derbijem Zapadne Srbije i po svemu viđenom zaslužuje prelaznu ocenu. Susret je protekao u sadržajnoj igri, sa šansama na obe strane, jedanaestercima, nepriznatim golom za domaćina,  i samo su nedostajali gledaoci pa da utisak  bude potpun. Na kraju su, pomalo neočekivano, slavili  gosti iz Gornjeg Milanovca.    

- Vrlo težak i neprijatan poraz za nas- konstatuje trener Igor Bondžulić i dodaje: - Znali smo da su dobri… Nažalost, nagrađeni su našim kardinalnim greškama, otvoreno smo napadali, lako smo gubili lopte u poslednjoj zoni i nesmotreno skrivili penale i omogućili Metalcu da povede sa 2:0. U nastavku smo rizikovali, nije to bilo kako smo želeli. Nikad ne komentarišem suđenje, da li su ili nisu bili jedanaesterci ali sam ubeđen da nam u 55. minutu nije priznat regularan gol, jer je lopta celim obimom prešli gol crtu. To je vrlo bitan detalj za dalji tok utakmice i sa poravnanjem (2:2) utakmica bi dobila drugi tok. Posle jedne kontre i naše greške u poslednjoj liniji kažnjeni smo za propust - razočaran razvojem događaja, komentatariše Bondžulić.

U okviru šesnaestine finala Kupa Srbije Javor Matis će ugostiti lidera prvoligaškog karavana, Radnički 1923 iz Kragujevca. Utakmica za Ivanjičane dolazi u nevreme.

- Dolazi nam veliki klub iz velikog grada. Reč je o dobro organizovanom klubu, dobro pripremljenoj ekipi, sastavljenoj od iskusnih igrača poniklih u Crvenoj zvezdi, Partizan… Mi se nalazimo u seriji slabih rezultata, moramo ozbiljno shvatiti protivnika  i dati  sve od sebe da se vratimo na pobednički kolosek - optimista je mladi stručnjak.