XS
SM
MD
LG

Vukojević još jedanput pokazao zašto je jedan od najboljih sudija Dobojske regije

 

 Darko Vukojević, perspektivni sudija iz Doboja, još jednom pokazao je zašto važi za jednog od najboljih sudija Dobojske regije pa i šire.

Vukojević, zajedno sa svojim asistentima mladim i perspektivnim Draganom Todić i Davorom Maksimović krajnje profesionalno su odsudili utakmicu Regionalne lige FS RS - Centar između ekipa Zvijezde iz Kakmuža i gosta iz Čečave ekipe Ukrine.

Utakmicu 11. kola koja je odigrana 18.10.2020 godine u opštini Petrovo u tamošnjem selu Kakmuž, gdje je domaćin ekipa Zvijezde, sudio je perspektivni Darko Vukojević, a  protivnik ekipi domaćinu bila je ekipa Ukrine iz Čečave.

Od samoga početka utakmice Vukojević je pokazao da će suđenje biti na visokom nivou i krajnje profesionalno, što je i jednoj i drugoj ekipi stavljeno na znanje.

U utakmici u kojoj su gosti iz Čečave odnijeli pun plijen iz Kakmuža, Vukojević je pokazao opravdano dva žuta kartona, po jedan na obije strane, što dodatno govori kakav je autoritet bio ekipama.

Pored toga viđen je i jedan kazneni udarac, koji je Vukojević sasvim opravdano dosudio za domaću ekipu u 77. minuti utakmice.

Krajnji rezultat utakmice glasio je 2:3 za ekipu Ukrine iz Čečave.

Ako uzmemo u obzir brojne kritike i žalbe klubova na mnoge sudije koje od utakmica prave lakrdiju, možemo opravdano reći da Vukojević može biti primjer drugima kako da se krajnje profesionalno odsudi jedna utakmica, a da na kraju i jedna i druga ekipa ne budu oštećene tokom utakmice.

Vukojevića ćemo već narednog vikenda vrlo vjerovatno gledati na tv ekranima, kada će suditi derbi kola prvoligaškog karavana između ekipa Rudara iz Prijedora i Kozare iz Gradiške.

Eh, da je više ovakvih sudija bilo bi znatno ljepših slika sa fudbalskih terena širom Srpske.