XS
SM
MD
LG

Žarkovčani u Kruševcu odigrali sadržajnu utakmicu, okreću se Borcu 1926

Milan Kuljić, trener OFK Žarkova - foto: Zoran Lazarević

OFK Žarkovo je juče prvom utakmicom šesnaestine finala Kupa Srbije, protiv Napretka u Kruševcu eliminisano porazom od 2:1, mada po prikazanom utakmica lako mogla da se odluči izvođenjem jedanaesteraca. Trener Milan Kuljić je na put poveo kombonovan sastav, sa rezervistima i igračima sa manjom minutažom.

- Izuzetno sadržajna i prava takmičarska utakmica. Sa psihološkog aspekta nama je bilo lakše  da uđemo u meč, i tu motivisanost smo preneli na teren i bili bolji rival u prvom poluvremenu. Ostaje žal za nekom od šansi, naročito Dišića na početku drugog poluvremena. Kvalitetan rival poput Napretka to znalački  ume da iskoristi, što nam se i desilo. Sve u svemu, zaslužena pobeda Napretka, mada smatram da po prikazanom ne bi bilo nezasluženo ni da su penali odlučili pobednika. Mi smo na ovoj utakmici imali četiri startera iz prvenstvene utakmic sa Dinamom, tako da smo ioskoristili meč u Kruševcu da odmorimo  neke igrače - prenosi nam najsvežije utiske iz Kruševca trener Milan Kuljić.

OFK Žarkovo narednog vikenda u Makiškoj šumi očekuje izuzetno težak protivnik, Borac 1926 iz Čačka, uspešan povratnik u društvo prvoligaša. Mada su izgubili derbi sa vodećim Kragujevčanima, baš kao nešto ranije i Žarkovčani, imaju moćan i dobro ukomponovan tim.

- Borac 1926 je dobro ukomponovan i vođen tim od strane kolege Vladimira Stojisavljevića. U svakoj liniji  i maju po 1-2 podjednako kvalitetna igrača, i uspešni su, kako kod kuće tako i na strani. Ne smemo sebi dozvoliti luksuz da gubimo bodove kod kuće i nemamo drugog izbora osim ofanzivnog opredeljenja –  uz respekt rivala, kaže Kuljić. …