XS
SM
MD
LG

Omladinci Crvene zvezde remizirali protiv Trayala

Foto: facebook.com/fktrayal

Remizirali su izabranici Marka Neđića na gostovanju kruševačkom Trajalu u okviru 15. kola Omladinske lige Srbije. Golove za naš tim postigli su Uroš Branković i Dušan Ikanović, a uprkos brojnim prilikama za crveno-bele, meč je završen rezultatom 2:2.

 

Mogao je Stojanović već u trećem minutu da pogodi mrežu Grujičića, ali je sa nekoliko metara šutirao preko prečke. Pet minuta kasnije, na drugoj strani je i debitant na golu Ilić imao posla, ali je pokazao kvalitet odbranivši šut Markovića sa ivice kaznenog prostora.

Kneževiću je malo nedostajalo u 20. minutu da glavom posle centaršuta Djurića pogodi mrežu, a onda je Branković u dva minuta – dva puta matirao Grujičića, ali samo jednom regularno. Prvo je u 23. minutu, bio najsnalažljiviji u petercu domaćina, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji pa je gol poništen, ali je samo šezdesetak sekundi kasnije, posle sjajnog prodora Bačanina po boku, najviši u skoku bio Branković, a Grujičić nemoćan da zaustavi udarac. Ipak, izjednačili su domaći preko Djakovića koji se u 34. minutu samo poklonio u našem petercu i matirao Ilića, pa se na poluvreme otišlo sa nerešenim rezultatom.

Malo je nedostajalo Despotovskom u 49. minutu da se posle sjajnog ubacivanja upiše u strelce, ali nije završio akciju kako je želeo, a dva minuta kasnije je i Stojanović posle dobre povratne lopte šutirao, međutim, pored stative. Pretio je raspoloženi Branković u dva navrata udarcima sa distance, ali se rezultat nije menjao, premda je naš vezista dobrano namučio Grujičića, pogotovo kod drugog šuta, kada je čuvar mreže kruševačkog tima krajnjim naporima uspeo da odbrani.

Isplatila se inicijativa naših fudbalera u 69. minutu. Pogodio je Ikanović praktično iz „mrtvog“ ugla, nakon što je sjajno prošao po levoj strani, i kada je delovalo da će naš bek da centrira, on je šutirao direktno na gol Grujičića koji je izleteo i na majstorski način doveo crveno-bele do prednosti. Ipak, pet minuta kasnije, nesmotreno je Ikanović startovao nad Miloševcem u kaznenom prostoru našeg tima, a precizan sa bele tačke bio je Dimitrijević. Mogao je Nikola Mituljikić u 80. minutu da prelomi meč kada je izašao pred Grujičića, ali je golman domaćih sjajno „ušao“ u šut našeg ofanzivca i odbranio. Uprkos brojnim napadima našeg tima u finišu meča, utakmica je završena rezultatom 2:2.

Trayal - Crvena zvezda 2:2 (1:1)

Stadion: „SC Borac“, Kruševac. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: Djaković u 34. i Dimitrijević u 74. minutu (iz jedanaesterca) za Trajal, a Branković u 24. i Ikanović u 69. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Grujičić (Trajal), Krstić, J. Mituljikić (Crvena zvezda).

Trajal: Grujičić, Djaković, Anđelković, Jovanović (od 72. Sokolović), Miloševac, Dimitrijević, Milosavljević, Vesić, Djokić (od 72. Stojanović), Čolović, Marković.

Crvena zvezda: Ilić, Despotovski, Djurić, Krstić, Ikanović (od 75. Gajinov), Pantić (od 65. J. Mituljikić), Ćurić, Stojanović (od 65. N. Mituljikić), Knežević, Branković, Bačanin (od 79. Borović).