XS
SM
MD
LG

Nema alternative za Govedaricu, Petrovića i Mandića

Foto: facebook.com/fkkabel1932

Kabel je nerešenim ishodom sa Loznicom, ako ništa drugo, prekinuo negativan niz od tri vezana poraza (računajući kup). Više od jednog boda domaćin je mogao da ostvari u prvih 15 minuta, kada su prilike propustili da realizuju Mesarević i Srbijanac. Kasnije su imali terensku inicijativu, par polušansi, ali ništa konkretno.

- Veliki hendikep desio nam se u sredu, u kupu protiv Radnika, kada se povredio Govedarica naš najbolji igrač i Mandić kome je ispalo rame. Skupo smo platili danak, pogotovu što je van stroja kapiten Petrović (polomio prst), tako da od meča sa Radničkim iz Kragujevca nastupamo nekompletni - reči su trenera Zorana Vasiljevića, koji je tri izmene kombinovao sa bonusima, za razliku od kolege Mićića kome su alternativa bili stariji igrači.

Cenjeni stručnjak uvek u razgovoru iznese zanimljivo zapažanje i da sledeću definiciju, da tim igra kako igra vezni red. - Kada, kaže on, izgubiš dva centralna vezna igrača tim gubi dušu i srce. Nedostatak ne može da se nadomesti nikakvim improvizacijama.

Novosađanima u nezgodno vreme sledi gostovanje u Lazarevcu, protiv direktnog konkurenta za najviši plasman, kluba koji bitiše u neuporedivo komfornijim uslovima.

- Kolubara je uložila najviše novca i dovela 7-8 superligaških igrača, da pomenem samo Đenića, Gojkova i Vasiljevića, bivše igrače Vojvodine, zatim Mirosavljevića, Simića, internacionalca Bošnjaka… Finansijski, organizaciono, strukturno, da ne pomionjem infrastrukturu, sve je to dovedeno do savršenstva i na najvišem nivou - naglašava Vasiljević.