XS
SM
MD
LG

Žarkovčani skinuli skalp Čačanima, novo dokazivanje u Gornjoj varoši

Foto: H.D.Vujanović

OFK Žarkovu je dogorelo do nokata i morali su kako su znali i umeli da se vade protiv nikog drugog do silnih Čačana, novajlije koji je dosadašnjim rezultatima nagovestio najviše ambicije. Domaćin se stavio u službu postizanja povoljnog rezultata i sve su tome podredili. Trener Milan Kuljić je dobro ukomponovanom i kvalitetnom sastavu Borca 1926 suprostavio svoju mladost i čak šest bonus igrača.

- Odigrali smo dinamičnu i sadržajnu utakmicu. Važnost duela kao da nas je sputala, ali je najvažnije da smo pobedili i prekinuli neugodnu seriju. Zadovoljan sam kako su momci ušli u meč, fazom napada i tranzicionim momentom. Krajem prvog poluvremena došlo je do pada koncentracije, što je znalački mogao da kazni Borac 1926 sa dve izgledne prilike za postizanje gola. Sredino drugog poluvremena dogodio se ključni momnat kada smo preko Novića došli u vođstvo. Važnost meča i imperativ pobede sputali su nas i opredelili smo se odbranu svoga gola i koristili svaku priliku da napadnemo kontrama i polukontrama - prenosi utiske Milan Kuljić i posle susreta je izjavio da je za njega Borac 1926 i dalje jedan od ozbiljnih kandidata za ulazak u Super ligu. 

Narednog vikenda Žarkovčane očekuje beogradsko-zemunski derbi i odmeravanje sanaga sa mladim sastavom iz Gornje varoši. Biće to sudar dve mladosti i prilika da demonstriraju koliko su naučili i napredovali.

- Svi pričaju o mladosti Zemuna, kaže Kuljić, kao da se zaboravlja da su pokazali i dokazali da mogu ravnopravno da se nose sa najboljim ekipama. Dokaz za to je prethodni meč u Kragujevcu i pobeda nad dojučerašnjim liderom iz Novog Sada. Predvodi ih iskusni Đalović i mladi i nadareni Ristović, Mijailović, Avrić, Kuzmanović…