XS
SM
MD
LG

Najava sedmog kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je sedmo kolo Premijer lige. Jedan derbi u nedelju i par zanimljivih mečeva.

Kolo u petak otvaraju Vulverhempton i Kristal Palas. Meč počinje u 21h i ne treba očekivati neku eksploziju sa dosta golova. Obje ekipe imaju po deset bodova i mogu biti zadovoljni startom. Biće tvrd meč i trebalo bi biti 0 do 2 gola uz pobjedu Vulverhemptona.

U subotu od 13:30h igraju Šefild i Siti. Oba tima pod hitno trebaju bodove. Siti je dosta bodova već prosuo ali ih i muče povrede pa donekle imaju opravdanje. Šefild je loše ušao u sezonu što se bodova tiče mada im igra i nije toliko loša. Siti prosto mora dobiti ovaj eč ali neće biti lako i treba očekivati meč u rangu Liverpula i Šefilda iz prošlog kola.

Od 16h igraju Barnli i Čelsi. Barnli je užasno ušao u sezonu i imaju bod uz veoma lošu igru. Čelsi sa druge strane ima devet bodova ali su sigurno očekivali neki bod više. Međutim, prosto imaju preveliki potencijal da bi stalno kiksirali. Moraju negdje krenuti a to bi vrlo lako mogao biti meč u subotu u Barnliju.

Od 18:30h Liverpul dočekuje Vest Hem. U prošlosti je Liverpul prilično lako dobijao Vest Hem kući. Međutim, tako je bilo sa Sitijem u gostima pa im je Vest Hem uzeo bod. Ako znamo da je odbrana Liverpula veoma ranjiva, Vest Hemu šanse rastu. Ovaj meč bi morao ići na golove a ipak treba očekivati pobjedu Liverpula.

Nedeljni program od 13h otvaraju Aston Vila i Sautempton. Vila je u prošlom kolu doživjela prvi poraz dok je Sautempton nanio prvi poraz Evertonu. Ekipa Ralfa Hazenhitera igra mnogo bolje u gostima nego kući i generalno bi ovo trebao biti jedan jako dobar meč sa dosta golova. Od 15h Njukasl dočekuje ekipu Evertona. Ovo bi mogao biti poprilično zvrd i nezanimljiv meč i to prije svega radi Njukasla a i Everton ima izostanke tako da će im biti teže. Ne treba se iznenaditi ako bude neriješeno.

Od 17:30h na prograu je derbi kola. Mančester Junajted dočekuje ekipu Arsenala. Junajted u meč ulazi sa bodom viška u odnosu na Arsenal i sa utakmicom manje. Ekipa Ole Gunara Solskjera na momente djeluje sjajno na momente očajno. Ista priča je i sa Artetom i Arsenalom koji takođe igra sa dosta oscilacija.

Gledajući kako ekipe igraju derbije u poslednje vrijeme, ovo bi mogao biti bašt vrd meč. Ne treba očekivati mnogo golova a nekako djeluje da bi Arteta mogao ostati neporažen na Old Trafordu.

Od 20:15h Totenhem dočekuje Brajtona. Ovo je možda i najzanimljiviji meč od utakmica koje nisu derbiji. I jedni i drugi igraju otvoreno. I jedni i drugi igraju na golove i ovo bi trebala biti prava poslastica uz dosta golova i pobjedu Totenhema.

U ponedeljak nas čekaju dva duela. Od 18:30h Fulam dočekuje Vest Broma. I jedni i drugi su bez pobjede s tim što VBA ima tri a Fulam samo bod. Fulam zaista igra najgori fudbal u ligi i totalno su bez ideje a djeluje da VBA polako hvata ritam. Sasvim je realno da ostanu neporaženi a nije čudo ako i dobiju ovaj meč.

Kolo od 21h zatvaraju Lids i Lester. Obje ekipe su sjajno ušle u sezonu. Lester ima 12 a Lids dva boda manje. Samim tim, treba i ovde očekivati dobar i kvaoitetan meč. Iako Lester igra tvrdo u poslednje vrijeme, nekako je za očekivati da ovde bude dosta golova. Na kraju krajeva ovo će i iz taktičkog ugla biti sjajan meč jer se sastaju dva sjajna trenera. Sa jedne strane Bijelsa a sa druge Rodžers. Svakako meč koji vrijedi gledati.