XS
SM
MD
LG

Čukarički ubedljivo slavio protiv Novog Pazara za povratak u vrh tabele

Čukarički ubedljivo slavio protiv Novog Pazara za povratak u vrh tabele--

Čukarički je slavio ubedljivu pobedu protiv Novog Pazara, drugu u poslednjih deset dana. Posle trijumfa u prvoj rundi Kupa Srbije u gostima, belo-crni su slavili i u Super ligi, ovoga puta na Banovom brdu.

Prvu priliku imao je Čukarički posle uigrane kombinacije iz kornera u sedmom minutu, Vidosavljević je centrirao, Endijae zakačio loptu, ali je Drobnjak odlično intervenisao. Inicijativa se Brđanima isplatila u 27. minutu, posle sjajne akcije su poveli. Vidosavljević je glavom prosledio na desnu stranu ka usamljenom Ćirkoviću, koji je sjajno centrirao, golman Pazaraca je nije stigao do nje, ali jeste kapiten Brđana Šapić, koji je sa pet metara lako pogodio tada već praznu mrežu - 1:0.

Četiri minuta kasnije vrlo dobar pokušaj Kovača sa 17 metara, ali je lopta išla pravo u Drobnjaka, koji je ovoga puta bio siguran. U 33. minutu vrlo dobra prilika za goste, Živić je centrirao posle odličnog prodora sa leve strane, a malo je nedostajalo da Kamenović savlada svog golmana Petrovića, ali je ovaj bio oprezan.

Dobru priliku imao je upravo Kamenović u 37. minutu, natrčao je na jednu odbijenu loptu, ali je šutirao preko gola Pazaraca. Samo minut kasnije odlična akcija Brđana krenula je od Kajevića, maestralno je izbacio u prostor Endijaea, oaj je centrirao sa leve strane, a na drugoj stativi loptu je zahvatio Birmančević, ali je i on šutirao preko gola Novog Pazara.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti, u prvom minutu nadoknade Trtovac je zahvatio loptu glavom posle kornera, ali je bio zamalo neprecizan. Čukarički je prednost duplirao u 48. minutu. Birmančević je centrirao, golman Pazaraca Drobnjak se nije najbolje snašao, ali jeste Kajević, koji je zakačio loptu i sproveo je u mrežu rivala - 2:0.

Samo minut kasnije sjajna prilika za goste, najpre je šutirao Marković, Petrović je krajnjim naporom odbranio nogom, potom je glavom pokušao Dragutinović, ali je Šapić intervenisao na gol-liniji. U 54. minutu drugi pogodak Kajevića, a treći Čukaričkog. Bila je to prelepa akcija, u kojoj je ponovo Ćirković bio asistent, a crnogorski reprezentativac je preciznim udarcem sa 16 metara lako savladao Drobnjaka - 3:0.

Sjajna akcija domaćih u 65. minutu, opet je Ćirković posle prodora odlično uposlio saigrača, ovoga šputa Vidosavljevića, koji se driblingom oslobodio čuvara, ali mu je potom Drobnjak odbranio udarac. Mogao je u strelce da se upiše i Birmnačević u 73. minutu, ali je posle odličnog pasa Mijailovića loše šutirao sa sedam metara, preko gola Pazaraca. Ipak, ono što nije uradio tada jeste četiri minuta kasnije. Maestralnim driblingom izbacio je dvojicu čuvara, obojici je proturio loptu kroz noge, potom je snažnim udarcem sa osam metara lako prevario i Drobnjaka, kojem je takođe prošla lopta kroz noge - 4:0.

Čukarički - Novi Pazar 4:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Šapić u 27, 2:0 – Kajević u 48, 3:0 – Kajević u 54, 4:0 – Birmančević u 77. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Nikola Radaković. Pomoćnici: Dragan Peranović i Atila Harmat. Žuti kartoni: Endijae (Čukarički), Kovačević (Novi Pazar).

ČUKARIČKI: Petrović, Vidosavljević (od 70. Savić), Kamenović (od 78. Tošić), Kajević (od 78. Eze), Puškarić, Mijailović, Ćirković, Šapić, Endijae (od 70. Rakonjac), Kovač (od 62. Lukić), Birmančević.

NOVI PAZAR: Drobnjak, Vlajković, Delimeđac, Marinković, Tomić (od 58. Milosavljević), Dragutinović (od 70. Kecap), Aganspahić (od 46. Marković), Trtovac, Živić (od 58. Vukajlović), Sise (od 46. Perić), Kovačević.