XS
SM
MD
LG

Crnogorke porazile Izraelke

Crna Gora - Izrael

Naše košarkašice ostvarile su prvu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket.

Izabranice Jelene Škerović slavile su u Heraklionu protiv Izraela 73:66, pa poslije dva odigrana meča u kvalifikacijama imaju polovičan učinak.

Vrlo bitan trijumf u borbi za Eurobassket naše djevojke su ostvarile odličnom igrom u posljednjem periodu.

Dobre su Crnogorke i ušle u meč. Poenima Getling nakon odlične akcije sa Aleksić i trojkom Pašić stigle su do 5:0, brzo vodile i 9:4, međutim Izrael je pokazao zatim da zna biti nezgodan protivnik.

Agresivna odbrana uz šuteve spolja svih djevojaka u petorci donijele su rivalu poravnanje na 9:9, a koš za koš igralo se sve do dva minuta prije kraja perioda, kada je bilo 14:14.

Naše su potom vezale sedam poena, Kovačević i Vučetić pogodile su za dva, a trojka Mujović uz zvuk sirene donijela ugodnih 21:14 nakon deset minuta.

Izrael je prednost smanjio već u prva dva minuta druge četvrtine, pošto je brzo prišao na 24:21. Maksimalnih plus devet u prvom dijelu, Crna Gora je imala u 16. minutu nakon polaganja Milice Jovanović. Rival je u finišu poluvremena prišao na samo minus dva, ali je Mujović ponovo bila brža od sirene za 39:35.

Tokom treće četvrtine ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a Izraelke nam nijesu dale da se odlijepimo ni u jednom momentu, pa se u posljednji period ušlo uz rezultat 55:54.

Naše djevojke su u posljednjem kvartalu podigle nivo igre u odbrani, pa su za šest ipo minuta završnog dijela meča primile samo tri poena. Napad je fukncionisao akcijama kroz reket, a Getling i Jovanović su prednjačili poenima, pa je praktično do odlučujuće prednosti Crna Gora stigla na 68:57.

Najveći doprinos trijumfu naše selekcije dale su Milica Jovanović sa 23 poena i 10 skokova i Markiša Getling sa 20 koševa i takođe 10 uhvaćenih lopti. Sa druge strane 21 poen Aleksandre Koen.

Plasman na Eurobasket pored pobjednika grupa izboriće i pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz devet grupa.