XS
SM
MD
LG

Najava devetog kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je deveto kolo Premijer lige u kojem nas čeka nekoliko sjajnih mečeva.

Kolo otvaraju Njukasl i Čelsi. Čelsi je prije reprezentativne pauze igrao fantastično a od dolaska Mendija, odbrana je dosta bolja. Njukasl igra promjenjivo u dosadašnjem dijelu sezone. Iako su u prošlosti znali namučiti Čelsija, teško je očekivati da sada mogu i bod uzeti. Meč počinje u 13:30h.

Od 16h, Aston Vila dočekuje Brajtona. Vila igra zaista sjajno ove sezone. Din Smit je posložio fenomenalno ekipu i već su dobili Lester, Liverpul i Arsenal. Brajton igra dobro ali nema ni blizu bodova koliko su trebali imati, s obzirom na to kako su igrali. Ovaj meč bi mogao biti dosta kvalitetan a teško da Brajton može do pobjede.

Od 18:30h očekuje nas derbi kola. Totenhem dočekuje Mančester Siti. Totenhem Žozea Murinja igra jako dobro. Da nije bilo ispuštenih bodova u nadoknadi, Totenhem bi sada bio siguran na prvom mjestu. Siti se muči i najveći im je problem efikasnost. Postigli su svega deset golova do sada. Nekako sve ukazuje na to da nas čeka nekvalitetna utakmica sa malim brojem golova jer će i Žoze i Pep dosta taktizirati.

Poslednji meč u subotu, igraju Mančester Junajted i Vest Brom. Junajted još uvijek nema pobjedu na domaćem terenu. Imaju remi i tri poraza u četiri odigrane utakmice. Djeluje da je ovo idealna šansa za pobjedu ali i VBA ima svoje planove. Tim Slavena Bilića ima samo tri osvojena boda. Njima bi svaki bod u ovom meču značio mnogo ali je realno ipak da Junajted konačno slavi kući. Meč inače počinje u 21h.

Program u nedelju otvaraju Fulam i Everton u 13h. Fulam je uspio savladati VBA u dosadašnjem dijelu sezone ali nihova igra nikako nije dobra. Everton e u padu forme nakon sjajnog starta a teško da će imati bolju šansu od ove da se vrate pobjedama. Realno je da dobiju Fulam na suvi kvalitet.

Od 15h Šefild dočekuje Vest Hem. Šefild ne igra toliko loše ali su uspjeli uzeti samo jedan bod. Istini za volju, poslednja tri susreta su igrali protiv timova iz velike šestorke tako da i nije bilo realno da uzmu bodove. Igra je bila dobra a to raduje Vajldera. Vest Hem je loše počeo sezonu ali kasnije su igrali sve bolje i bolje i vidi se da je Mojes dobro posložio ekipu. Ipak, u ovom susretu treba očekivati pobjedu domaćih jer jednostavno nije realno da i dalje budu bez pobjede.

Od 17:30h igra se potencijalno veoma zanimljiv susret. Lids dočekuje Arsenal u meču koi bi mogao biti jako efikasan i zabavan. Bijelsin Lids je dobro počeo ali u poslednjih par kola vidljiv je pad. Sa druge strane, Arsenal igra promjenjivo i za nešto više im fali kontinuitet. Ipak, u ovom susretu nekako je za očekivati da Artetina ekipa dođe do tri bitna boda.

Od 20:15h gledaćemo duel timova iz vrha. Liverpul dočekuje Lester. Liverpul ima brojne izostanke. Povrijeđeni su Van Dajk i Arnold, Robertson je rovit a Salah je pozitivan na koronu. Sa druge strane, Lester je gotovo pa kompletan i tim Brendona Rodžersa itekako ima čemu da se nada u ovom susretu. Djeluje da ''Lisice'' imaju nikada veću šansu za pobjedu u gostima ali naravno da se Liverpul nikada ne smije potcijeniti. U svakom slučaju, ne treba očekivati previše golova u ovom susretu.

U ponedeljak dva meča. Od 18:30h Barnli dočekuje Kristal Palasa. Malo ko e mogao da pretpostavi da će Barnli imati samo bod nakon osam kola. Tim Šona Dajša djeluje najlošije od njihovog ulaska u ligu ali su ih i povrede mučile. Sa druge strane, Palas igra palasovski i bez problema drže sredinu tabele. Ovo će biti tvrd meč a možda je vrijeme i za prvu pobjedu Barnlija.

Poslednji meč kola igraće Vulverhempton i Sautempton u ponedeljak u 21h. Vulvsi igraju standardno i polako Nuno uklapa nove igrače u svoj sistem igre. Sautempton je sigurno najugodnije iznenađenje prvenstva ali imaju problema sa povredama. Nema Ingsa a rovit je i Vord Praus. Iako je Soton zaista gotivna ekipa, Vulvsi su favoriti u ovom meču i trebali bi doći do pobjede.