XS
SM
MD
LG

Stiže novi fočanski fudbalski talas

Pioniri FK Sutjska, Foča

Foča je već odavno postala poznata kao rasadnik fudbalskih talenata. Veliki je broj poznatih fudbalskih imena koji su proneli slavu gradića sa obala Drine i Ćehotine širom evropskih i svetskih fudbalskih meridijana. Trenutno je pod stručnim vođstvom nekada poznatog fudbalera, a sada fudbalskog stručnjaka Ranka - Zeke Sekulića  izrasla nova generacija izuzetno perspektivnih fudbalera, pred kojim se nazire svetla fudbalska budućnost.

-Zaista imam posebno zadovoljstvo što se već duži period nalazim u omladinskim pogonima, tačnije u selektiranju pionirskog tima Sutjeske. Poseban doživljaj je raditi sa mladim igračima, koji tek počinju svoj fudbalski put. Iz godine u godinu Sutjeska u svojoj školi fudbala, a potom i u svim omladinskim selekcijama, kroz stručni, ali i pedagoški rad odgaja kvalitetne mlade igrače . Trenutno naša pionirska selekcija igra u OKL RS grupa Hercegovina, u kojoj se takmiči sedam ekipa. U nedavno završenom prvenstvu ubedljivo smo osvojili prvo mesto, sa tri boda više od drugoplasiranog Hercegovca i osam od trećeg na tabeli Leotara. Ostvarili smo u šest kola isto toliko  pobeda i što je najinteresantnije nismo primili ni jedan gol,  a postigli smo 29. Sve kada se sabere dominirali smo ligom u kojoj su nastupili mladi igrači rođeni 2006. i 2007. godine, a u našem timu je bilo nekoliko poletaraca rođenih i kasnije. Tri naša igrača, Aleksej Bjelogrlić, Nemanja Milutinović i Dejan Radović su selektirani u pionirsku reprezentaciju  Republike Srpske. Inače Milutinović je i najbolji strelac lige sa 11 postignutih pogodaka. Ne treba nikog posebno isticati ,u pionirskoj selekciji trenutno treniraju 24 fudbalska poletarca,  svi su oni zaslužni za sve dobro što se dešava ovoj generaciji nadarenih fudbalera. Svakako da sve ovo ne bi mogli ostvariti da nismo imali veliku pomoć uprave kluba na čelu sa predsednikom Radom Vasiljevićem . Sve kad se sabere Sutjeska ne treba da brine za svoju fudbalsku budućnost , Foča je bila i ostala grad u kojoj se rađaju i stasaju fudbalski talenti –zaključio je Ranko - Zaka  Sekulić

Sigurno treba dobro zapamtiti prezimena Obrenovića, Cvijetića, D. Radovića, Gvozdena, Ružića, Milutinovića, Dragičevića, Golubovića, Se. Radovića, Burila, Koprivice, Anđelića , Gagovića, Vujadina, Blagojevića, Čančara, Mastilovića, Kostića , Simovića, Filipovića, Jovanović ,St.Radovića , Živanovića i Fuštara. Svi oni su na pravom putu da pođu stopama Vladana Danilovića, Petra Perišića, Luke Radovića, Branka Sekulića i Slaviše Ristovića koji su donedavno prošli kroz ovu selekciju  a svi su bili i pionirski reprezentativci Republike Srpske, a pojedinci i selekcije BiH.


Velež 4 : 0 Mladost
Leotar 0 : 2 Hercegovac
LeoStars 0 : 6 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 12 11 0 1 33
2 Hercegovac 12 8 1 3 25
3 Velež 12 5 4 3 19
4 Leotar 12 5 3 4 18
5 LeoStars 12 4 2 6 14
6 Stakorina 12 2 2 8 8
7 Mladost 12 1 0 11 3