XS
SM
MD
LG

Raspucani Eksiter, Bolton se budi

Foto: Bolton

Večeras je odigrano 14. kolo u Ligi 2 a bio je zanimljivo.

Derbi kola odigrali su drugoplasirani i trećeplasirani, Čeltenam i Kembridž. Meč je završen rezultatom 1-1. Tozor je donio vodstvo domaćima a Malin je gostima donio bod. Prvoplasirani Njuport, odigrao je 1-1 sa Volsolom. Adebajo je gostima donio vodstvo a Tvajn je donio bod domaćima.

Bolton konačno liči na dobar tim. Savladali su u gostima Skantorp sa 1-0 a gol je dao Delfuneso. Eksiter je sa 6-1 deklasirao Kolčestera. Bovmen je dao tri gola, dva Džej a jedan je dao Rendal a za goste je gol dao Folivi.

Sjajan meč odigrali su Berou i Oldem. Kvajgli je doio vodstvo domaćima a Džeriti i Rov su donijeli gostima preokret. Plat je u nastavku pogodio za 2-2 a Rov je donio novo vodstvo Oldema. Mekaleni je pogodio za 4-2 a autogolom Pjerđanija, postavljen je konačan rezultat.

U ostalim susretima, postignuti su sledeći rezultati. Lejton je savladao Bradford sa 1-0 dok su u gostima Forest Grin i Herogejt savladali su Sautend, odnosno Mensfild istim rezultatima. Istim rezultatom slavio je i Tranmer protiv Karlajla kući. Stivenejdž je savladao Port Vejla sa 2-1 a istim rezultatima Grimzbi je savladao Kraulija.

Njuport je prvi sa 29 bodova, Čeltenam ima 26 a Kembridž 25. Skantorp je na dnu sa 11 te Sautend sa pet bodova.