XS
SM
MD
LG

Argentina sprema veličanstven oproštaj od Maradone

Foto: Fejsbuk

Čitav svet je u žalosti zbog smrti Dijega Armanda Maradone, jednog od najvećih fudbalera i sportista ikada! Srce velikog Dijega prestalo je da kuca nekoliko dana nakon njegovog 60. rođendana.

Još nisu potvrđene informacije gde bi mogao da bude poslednji ispraćaj legendarnog El Pibea, ali prema određenim najavama, to bi moglo da bude na Bombonjeri, stadionu sa kojeg se legendarni fudbaler vinuo u božanske fudbalske visine.

Potpredsednik kluba i veliki prijatelj Maradone, Huan Roman Rikelme, ponudio je porodici ovu opciju, a takođe su kapije Bombonjere otvorene, kako se ne bi stvarala još veća gužva, jer se hiljade ljudi okupilo oko stadiona da odaju počast Maradoni nakon njegove smrti,

Jedna od opcija je i da Maradona počiva u "Ružičastoj kući", palati u kojoj je zvanično sedište predsednika Amerike i koja je nacionalni muzej Argentine. Navodno je porodici ponuđena i ta opcija i navodno su oni prihvatili.

Ispraćaj Maradone trebalo bi da se sprovodi 48 sati, kako bi svi bili u mogućnosti da se oproste od velikana i najvećeg sina Argentine ikada.

Izvor:telegraf.rs