XS
SM
MD
LG

Radnik mora i može bolje

Nedim Mekić

Rezultati Radnika iz Bijeljine u Premijer ligi nisu bili na nivou onoga što je javnost očekivala. U sve to se uklopila  i iznenadna promjena na klupi “plavih”, što je u realnosti dovelo do jedne turobne slike. Samo dva boda iznad zone ispadanja iz Premijer lige BiH za kompletnu ekipu i novog trenera, Darka Nestorovića predstavlja veliki izazov. Mnogi smatraju da kvalitet tima nije odraz trenutnog stanja na tabeli i da se upravo u njemu nalazi jedan od najvažnijih resursa na koje Bijeljinci u ovom trenutku mogu da se oslone.

Nedim Mekić, u aktuelnoj sezoni je među najstandardnijim i najvažnijim igračima Radnika i upravo se od njega očekuje da bude jedan od onih koji će stvari da preokrenu na bolje.

“Povjerenje navijača i javnosti u Bijeljini svakako mi prija i stvara dodatni motiv da dajem svoj maksimum na terenu, jer je očigledno da moje igre ne prolaze nezapaženo. Sigurno da ostaje taj žal za nekim bodovima, ali ćemo svakako nastojati da stvari popravimo i preokrenemo ih u svoju korist i to već u nedelju”, ističe vezista Radnika.

Uprkos neprijatnom i visokom porazu u proteklom kolu od Širokog u Hercegovini, Mekić uvjerava da atmosfera u timu nije poljuljana i da je koncentracija na direktnog konkurenta, ekipu Krupe, maksimalna.

“Počinje važan ciklus utakmicom polusezone protiv Krupe, mogu je tako slobodno nazvati. Atmosfera u ekipi je odlična zaista, znamo šta nam donose tri bode iz ove utakmice, tako da moramo od prve minute izgarati na terenu. Motiv ne smije doći u pitanje nikad, a pogotovo protiv Krupe u nedelju. Nadam se da ćemo obradovati navijače i pobijediti Krupu”, poručuje Mekić.

Mekić je jedan od fudbalera sadašnje generacije Radnika koji je imao priliku da kreira i mnogo bolja izdanja “plavih” i to na evropskoj sceni. Javnost i dalje pamti njegov prošlogodišnji spektakularani pogodak u kvalifikacijama za Ligu Evrope, protiv Spartaka iz Trnave, u Banjaluci. Iako su ove sezone, zbog koronavirusa, uskraćeni za direktnu podršku navijača, Mekić smatra da tim ima obavezu prema njima.

Bez navijača je sve drugačije, to se i vidi. Drago mi je što sam bio u ekipi koja je stvarala istoriju Radnika. Posebna čast je što sam i lično ušao u istoriju tim pogotkom, koji mi mnogo znači. Svjesni smo naše trenutne situacije i toga da bodovi neće sami doći. Samo zalaganjem i borbenošću možemo izaći iz ove situacije”, zaključuje Radnikov “motor”, Nedim Mekić.

Mekić je u redove Radnika stigao prije skoro tri i po godine, kao jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera u BiH. Nastupajući za „plave“ izrastao je u dominantnog veznjaka na premijerligaškim terenima, koji je privukao pažnju klubova širom regiona. Pred njim i ostatkom ekipe, do kraja polusezone je teška borba za prijeko potrebne bodove kojima bi Radnik vratili na mjesto koje mu pripada, ali i potvrdili svoju fudbalsku vrijednost.

Izvor:dvogledi.com


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25