XS
SM
MD
LG

Argentina se oprašta od Maradone (uživo)

U Argentini je počela trodnevna žalost zbog smrti legende fudbala Dijega Armanda Maradone, a njegovi navijači, poštovaoci i građani opraštaju se od svog idola.

Očekuje se da će ispraćaju Maradone prisustvovati milion ljudi.

Dijego Maradona preminuo je juče u 60. godini od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije. Njegov odlazak potresao je fudbalsku planetu, a čuveni Argentinac po mišljenju mnogih bio najbolji fudbaler u istoriji.

Kovčeg sa telom preminule legende svetskog fudbala nalazi se ispred predsedništva u Buneos Ajresu, a napregledna armija navijača i poštovalaca slavnog El Pibea oprašta se od Božje ruke poslednji put.

Prvom delu bdenja prisustvovali su uža porodica i prijatelji, a zatim su se kraj njegovog kovčega smenjivali saigrači i drugi poštovaoci.

Poruke žaljenja zbog smrti Maradone stižu iz celog sveta, a iz Vatikana je saopšteno da će papa Franja, inače Argentinac i fudbalski navijač, pomenuti Maradonu u svojim molitvama, prenose mediji.

Na kovčegu su zastava Argenitine, dres Boke i dres reprezentacije. a oko njegu brdo cveća i dresova klubova za koje je igrao i reprezentacije. Veliki El Pibe odlazi u legendu. Prerano. Ali ga ispraćaju kako je zaslužio. Dostojanstveno i veličanstveno.

FOTO: AP

Okupljeni Argentinci prolaze kroz Ružičastu kuću i opraštaju se sa svojim idolom. Međutim, stvorila se ogromna gužva jer svi žele da priđu telu slavnog fudbalera, pa je policija već nekoliko puta morala da reaguje kako bi sprečila nerede.

Izvor:kuri.rs