XS
SM
MD
LG

Najava desetog kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je novo kolo u engleskoj Premijer ligi i to jubilarno deseto. Derbi kola gledaćemo u nedelju a ima nekoliko zanimljivih mečeva.

Kolo otvaraju u petak, Kristal Palas i Njukasl. Ako nemate želju da se dosađujete, vjerovatno nemate neku želju ni da gledate ovaj meč. Tako vuče na 0-0 a i ako bude golova ne bi ih trebalo biti mnogo. Meč počinje u 21h.

U subotu od 13:30h Brajton dočekuje Liverpul. Potencijalno, ovo može biti fantastičan meč. Brajton igra hrabro i nadigrava se sa svima a u poslednjem kolu su konačno došli i do pobjede. Zanimljivo je da još nemaju domaće pobjede. Liverpulu se vratio Salah ali su protiv Atalante izgledali užasno. Ovde će tražiti iskupljenje a do sada su uvijek pobjeđivali protiv Brajtona. Za očekivati je da se tradicija nastavi.

Od 16h Mančester Siti dočekuje Barnli. Siti ima užasnu sezonu. Osvojili su samo 12 od 24 boda i postigli svega deset golova. Djeluju sumorno i ovo prosto djeluje kao meč u kojem moraju pokazati pravo lice. Neće im biti lako jer je Barnli čvrst tim i tim koji je konačno defanzivno kompletan. Ipak, do sada su pobjeđivali ekipu Šona Dajša pa je očekivati da tako bude i sada.

Od 18:30h potencijalno nas čeka fantastičan susret. Everton dočekuje Lids. Nekada su mečevi ovih ekipa bili fantastični i sa dosta golova. Realno, za očekivati je i sada jedan takav meč. Oba tima igraju dosta otvoren fudbal i prosto bi moralo biti dota golova. Nije nemoguće da Lids dođe i do tri boda.

Od 21h igra se derbi začelja i derbi timova koji jedini nemaju pobjedu. Vest Brom Slavena Bilića dočekuje ekipu Šefilda. Ako gledamo dosadašnji dio sezone, neće ovo biti atraktivan meč. Možda bolju igru ima Šefild ali nekako djeluje da će prije VBA doći do tri boda ako uopšte bude pobjednika.

Program u nedelju otvaraju Sautempton i Mančester Junajted od 15h. Soton igra sjajno i čak i pored povreda ne posustaju i ne predaju se lako. Junajted sa druge strane nikako da uđe u seriju dobrih rezultata. Međutim, Junajted je u ligi dobio poslednjih sedam gostovanja a Sautempton je u poslednje vrijeme loš kući. Sa te strane, Ole Gunar Solskjer ima razloga za nadu. Međutim, neće im biti lako. Teško je prognozirati pobjednika ali meč sa dosta golova je neka realnost.

Od 17:30h gledaćemo derbi kola. Čelsi dočekuje lidera, ekipu Totenhema. Biće to duel učitelja i učenika. Frenki Lampard je prošle sezone slavio protiv Murinja a vidjećemo kako će biti ove sezone. Djeluju i jedni i drugi sjajno ali ne treba očekivati spektakularan meč. Realniji scenario je taj da ovo bude tvrd meč sa malo golova.

Od 20:15 Arsenal dočekuje Vulverhempton. Arsenal se zaista muči sa kreacijom. Odbrana je za standarde Arsenala odlična ali napad je katastrofalan. Sada to moraju popraviti a neće im biti lako. Vulvsi će se sigurno povući i čekati šansu iz kontri. Takva igra najmanje odgovara Arsenalu. Vidjećemo šta će biti ali podjela bodova je najrealniji ishod.

U ponedeljak još dva meča. Od 18:30h Lester će dočekati ekipu Fulama. U ovom meču biće naučna fantastika sve osim pobjede Lestera jer je Fulam po igri najgora ekipa u ligi. Od 21h se sastaju Vest Hem i Aston Vila. Ovaj susret bi mogao biti sjajan i sa dosta golova. Oba tima se vole nadigravati i biće sigurno zanimljivo ispratiti njihov međusobni susret.