XS
SM
MD
LG

Vojvođanski derbi pripao Kabelu za mesto iza lidera

Detalj sa meča železničar - Kabel (foto: facebook.com/fkzeleznicarpancevo)

Vojvođanski derbi zasluženo je pripao Kabelu, koji se učvrstio na drugoj poziciji, posle neuspeha najbližih pratilaca RFK Grafičara i Kolubare. Mrežu Železničara prvi je načeo Mesarović krajem prvog poluvremena, posle dubinske lopte i šuta mladog Vidakova. Pobedu su overili sa "bele tačke", iz akcije Karaća i kapitena Petrovića, koji je srušen u protivničkom kaznenom prostoru a siguran realizator bio je Novaković.

- Zasluženo smo slavili i imali bar još 3-4 prilike, i da su bili precizniji Kojičić, Vidakov (pogodio stativu) i Petrović pobeda bi bila ubedljivija. Na drugoj strani Pančevci su pogodili stativu i imali dve poluprilike, i to dovoljno govori o odnosu snaga na terenu, koji je bio dosta mekan i u velikoj meri iziskivao dodatnu energiju -  kaže Miroslav Smajić, prvi asistent odsutnog trenera Zorana Vasiljevića.

U tim se posle mesec dana vratio iskusni Govedarica i u poslednjih 30 minuta doprineo stabilnošću i očuvanju postignutog rezultata. Smajić je pohvalio mladog golmana Kneževića, koji je uspešno zamenio Braća. Bonusi štoper Jeličić i raspoloženi Vidakov (pozajmljeni igrači Vojvodine), dali su pečat i veliki udeo u još jednom trijufu Novosađana na gostovanju. Da napomenemo da je najsigurnija odbrana lige u proteklih 17 kola kapitulirala tek devet puta, od toga su samo dva gola primili na strani (Zemun i RFK Grafičar).