XS
SM
MD
LG

Najava 12. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je novo kolo u Evroligi i to 12. po redu. Ponovo će biti zanimljivo a najvažnije je da će se svi mečevi odigrati.

Kolo otvaramo u Rusiji. U četvrtak od 18h igraju CSKA i Olimpijakos. Da je ovo F4 a ne meč regularnog dijela, sve pare bi mogli staviti na Olimpijakos. Previše puta su izbacili CSKA da bi bilo slučajno. Ali ovako, teško je očekivati da naprave nešto. CSKA je u sjajnom ritmu dok je korona izbacila Grke iz ritma. Nema većih izostanaka u ekipama ali je za očekivati da CSKA slavi.

U istom terminu igraju Zenit i Fenerbahče. Zenit igra iznad svih očekivanja i više im je napravila korona problema nego protivnici u EL. Fener je u seriji od četiri poraza i to sve od Španaca. Sada se moraju vratiti pobjedama kako znaju. Neće im biti lako. Zenit je kompaktna ekipa i za očekivati je da u ovom meču ne vidimo veliki broj poena. Ipak, nekako je nerealno da Fener konstantno gubi. Negdje moraju ući u bolji ritam a to bi moglo biti od ovog meča.

Od 20:05h Makabi ugošćuje Zvezdu. Biće to duel timova koji nisu u dobrom ritmu. Ako Zvezda sa 4-7 i može biti zadovoljna, Makabi sa 3-8 ne može biti nikako zadovoljan. Iako je djelovalo da je Sferopulos na dobrom putu da posloži kockice na pravi način, ipak se to nije desilo. Imaju kvalitet ali potpuno su divlja ekipa. O Zvezdi je dosta toga rečeno. Prekvalitetni za ABA ali nedovoljno kvalitetni za EL. Jesu kompaktniji od Makabija ali ipak će biti senzacija ako dobiju Makabi. Prosto, moraju Izraelci krenuti negdje a ovo im je zadnji voz.

Od 20:45h sastaju se Armani i Panatinaikos. Armani u ovaj meč ulazi u dobrom ritmu. Nanizali su par dobrih rezultata i djeluje da su uhvatili ritam. Panata vidno nema kvalitet za EL i počeli su doživljavati baš teške i ubjedljive poraze. Nekako su dobili Bajern prošle sedmice ali to je više bio neki trenutni trzaj nego realnost. Zato tipujem ovde na sigurnu pobjedu Milaneza.

Od 21h sastaju se Valensija i Alba. Alba jeste svima simpatična ekipa ali je ekipa koja nema kvaliteta za EL nivo i to je manje više svima jasno. Valensija ima kvalitet i za TOP8 i u ovom susretu će biti senzacija ukoliko ne dođu do nove pobjede.

U petak nas čekaju četiri duela. Od 17:30h Efes dočekuje ekipu Baskonije. Biće to veoma interesantan meč. Efes je imao problema i sa povredama i sa koronom te neće biti kompletni ni u ovom meču. Danstona nema a upitan je nastup Plajsa, Bobue i Micića. Baskonija igra toplo hladno ali definitivno imaju kvalitet da se bore za TOP8. Koliko god gosti bili nezgodni, ipak treba očekivati novi trijumf Efesa.

Od 19h Šaras se vraća kući jer će njegova Barsa gostovati kod Žalgirisa. Žalgiris je sjajno otvorio sezonu ali se onda desio očekivani pad. Nemaju kvalitet da cijele sezone igraju sjajno ali niko ih neće smjeti potcijeniti. Barsa jeste izgubila senzacionalno od Asvela prošlog petka ali u ovom susretu bi trebali slaviti. Svakako, mogao bi biti jedan tvrd meč.

Od 20:30h sastaju se Bajern i Himki. Biće ovo sudar različitih timova. Sa jedne strane kompaktna ekipa sa sjajnim trenerom a sa druge strane raspuštena banda sa ''gazdom'' Švedom na čelu. Po tome ovo bi morao biti meč u kome će Bajern slaviti. Ali, nekada takvi mečevi odu u potpuno neočekivanom smjeru. Pogotovo ako šut krene, nije nemoguće da Himki dobije.

Poslednji meč u kolu igraju Real i Asvel. Jeste Asvel povezao dvije pobjede, jeste Real ostao bez Kampaca ali ovde je stvarno teško očekivati bilo šta osim pobjede Reala. Zato i ne treba mnogo riječi trošiti na samu najavu jer je Real taj koji bi ovo faktički morao dobiti.