XS
SM
MD
LG

Prepoznati najuspešnije

Slavklo Pančić, Slađan Jeremić i Dejan Ristić

MODRIČA – U Modriči je održana prva sednica Komisije za izbor najboljih u fudbalu regije Doboj za 2020.godinu. Član tog tela, novinar Slađan Jeremić rekao je da će ljudi kojima je ukazano poverenje imati nezahvalnu ulogu da od više pojedinaca i kolektiva odluče se samo za njih nekoliko.

„Dragan Nišić, Nikola Miličić, Slavko Pančić, Dejan Ristić i ja sa njima trebamo biti oprezni, odgovorni, nepristrasni. Moramo ceniti činjenicu da je Modriča u samom vrhu fudbala Republike Srpske, da Sloga iz Doboja zaslužuje visoke ocene. Da se o šamačkom Borcu priča i govori 101.godinu, da se o najpopularnijem sportu Dervente i Broda uvek ima šta reći. Da se ne mogu zapostaviti Pelagićevo i Petrovo. Da imamo fudbalske nade koji su danas talenti, a u perspektivi nosioci igre u svojim sredinama, možda i ambasadori najpopularnijeg sporta. Da se treba odati pažnja i zahvalnost damama, jer ženski fudbal na ovim prostorima nije novost i tako dalje“, podvlači Jeremić.

On je napomenuo da je nekada PFS Doboj u svim segmentima bio druga regionalna fudbalska asocijacija u Republici Srpskoj, a četvrta u BiH.

„To telo danas vodi Petar Jelić, Modričanin vredan svakog poštovanja i posebne pažnje. Pre 26 godina, u teškim vremenima, njegov otac, pokojni Milan Jelić je sa svojim saradnicima krenuo od nule, pa stvorio respektabilnu asocijaciju. Bio je i prvi čovek fudbala Srpske i BiH. Sve to ostvario je rezultatima, a ne zato što je to neko tako hteo. Jelić junior je u 2020.godini dobio jednoglasnu podršku da PFS Doboj povede tamo gde je nekada bio. I to je obaveza više pomenute Komisije da bude ozbiljna, odgovorna i uspešna. Da izabere najbolje od najboljih, pa da u četvrtak, 17.decembra, u prestižnom dobojskom hotelu ’Park’ od 19 časova imamo gala sportsku manifestaciju. Ukrasiće je svojim prisustvom čelnici Doboja, Modriče, Šamca, Broda, Vukosavlja, Pelagićeva, Dervente, Stanara, Petrova. Poznati i priznati sportski radnici, privrednici, sportisti, te rukovodstvo FS Republike Srpske. Biće to prilika da se još jednom analizira ostvareno u fudbalu za 2020.godinu koja je bila prepuna izazova. Poštovaćemo preventivne mere zbog pandemije, ali i nastaviti tradiciju da svake godine u danima kada ispraćamo staru godinu našim zlatnim sportistima zahvalimo što su nam na svoj način potvrdili da je fudbal lepršava igra u kojoj treba tražiti najlepše od nje“, rekao je Slađan Jeremić

Regija Doboj ima dugu tradiciju egzistiranja fudbala, pa se tim putem želi nastaviti.