XS
SM
MD
LG

Rukometni klub Glasinac obilježio deset godina postojanja

Bivši i aktuelni igrači Rukometnog kluba „Glasinac“ obilježili su deset godina postojanja ovog sportskog kolektiva iz Sokoca, a tim povodom odigrali su i revijalnu utakmicu koja je uveličala pomenuti jubilej.

Rukometni klub „Glasinac“ počeo je sa radom u decembru 2010. godine kao sekcija koja se spremala za 48. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) koje su, prvi put, održane u Sokocu 2011. godine. Klub je nakon 48. MOSI nastavio sa radom i formirao selekcije koje i danas postoje.

Seniorski sastav Glasinca

„Prije svega želio bih se zahvaliti ljudima koji su uz klub od osnivanja i koji su se rado odazvali na manifestaciju kojom obilježavamo prvih deset godina postojanja RK „Glasinac“. Trenutno u klubu imamo više od 30 članova podijeljenih u seniorsku ekipu i dvije selekcije u mlađim kategorijama“ kazao je trener rukometaša Glasinca Jovan Borovčanin.

RK „Glasinac“ nastupa u Drugoj ligi Republike Srpske – grupa Istok koju je dva puta osvajao, a plan ljudi u klubu je da u skorije vrijeme zaigraju u prvom rangu rukometa u Republici Srpskoj.

„Mi smo 2015. godine napravili jedan presjek i upisali djecu koja, kroz nastupe za mlađe kategorije, stasavaju za seniorski tim. Nadamo se da ćemo sljedeće sezone ili najkasnije 2022. godine sa djecom iz Sokoca, koja prolaze našu školu rukometa, ostvariti ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. Selekcija sastavljena od momaka rođenih 2003/2004 godine osvajala je dva puta peto mjesto u Republici Srpskoj, više medalja na međunarodnim turnirima i to nam je pokazatelj da rukomet u Sokocu ima budućnost“ dodao je Borovčanin.

Veterani RK "Glasinac"

Iako je rezultat revijalne utakmice između „veterana“ i aktuelnih igrača Rukometnog kluba „Glasinac“ bio u drugom planu, tijesnu pobjedu rezultatom 22:20 ostvarili su momci koji trenutno nose dres Glasinca.

Zajednički utisak svih učesnika jubileja bio je da ovakve manifestacije doprinose popularizaciji sporta i pozvali su djecu rođenu 2006. godine i kasnije da upišu i treniraju rukomet.