XS
SM
MD
LG

Kujundžić: Očekivao sam ovakav rasplet na polusezoni, ali u nastavku očekujem veliku borbu za opstanak

ŽFK Banja Luka

Povratnik u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine, ekipa Banja Luka prvi dio sezone završila je na šestom mjestu na tabeli sa osam osvojenih bodova i dva više od zone ispadanja gdje se nalazi jedan od konkurenata Fortuna iz Živinica.

Izabranice Saše Kujundžića u 11 odigranih utakmica, uspjele su dva puta da trijumfuju, upišu dva remija i doživjele su sedam poraza, pa im u nastavku prvenstva slijedi borba za opstanak u društvu najboljih.

Nekadašnjeg vicešampiona Bosne i Hercegovine sigurno da očekuje težak zadatak, ali s obzirom da je u igri ostalo još punih deset kola i 30 bodova, Banjalučanke će imati sasvim realne i velike šanse da ostvare svoj zacrtani cilj u ovoj sezoni.

Banja Luka u odigranim utakmicama sa svojim direktnim konkurentima ima bolje međusobne rezultate. Fortunu u pobjedili u Živinicama sa visokih 0:5, a kod kuće remizirali 0:0, dok su protiv Modriče slavili kući minimalcem od 1:0, a na gostovanju nesretno ostali bez tri boda u nadoknadi vremena, bilo je 1:1.

Ipak, trener Saša Kujundžić je veliki optimista po pitanju opstanka, a upravo smo razgovarali sa trenerom Banjalučanki oko prve polusezone i nastavka šampionata u BiH.

- Što se tiče prvog dijela sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine oni na neki način mogu biti pozitivini. S obzirom da je meni ovo prvo susretanje uopšte sa ženskim fudbalom, utisci su jako pozitivni. Kada govorim o pogledu na ligu, ovakav scenario je bio i očekivan i sve se iskristalisalo nakon već par kola. Bilo je dosta dobrih utakmica sa puno golova i što je najbitnije jako dobro suđenje.

S obzirom da ste povratnici u ovaj rang, da li ste nečim iznenađeni? 

- Kvalitet najvišeg ranga takmičenja je dosta dobar i ima dosta dobrih ekipa i interesantnih utakmica, naravno kvalitet uvijek mora biti bolji i na tome se mora težiti i napredovati u svakom smislu. Što se tiče nekih iznenađenja za mene ih lično nema, osim utakmice Iskra - Sarajevo kada je domaćin uzeo bod, tako da to bi bilo nešto što bi se moglo izdvojiti.

Jeste li očekivali ovakav rasplet prvog dijela sezone? 

- Da, očekivao sam ovakav rasplet nakon 11 kola i gdje su se ekipe po kvalitetu odvojile od timova koje se bore za opstanak. S obzirom da smo mi povratnici u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine naš cilj je bio jasan i prije početka prvenstva, a to je da izborimo opstanak u prvoj sezoni po povratku u ovaj rang takmičenja. Kada je riječ oko odlazaka i dolazaka još je rano o tome govoriti, jer nam predstoji prvo razgovarati sa aktuelnim igračkim kadrom, pa da onda možemo tražiti adekvatna pojačanja za ono sto nam predstoji u nastavku sezone. Vjerujem da će biti i neko novo ime koje će nam pomoći u borbi za opstanak.

I za kraj, kakvu Banja Luku možemo očekivati u nastavku?

- Od Banja Luke koja je u pravnom procesu prelaska pod fudbalski klub Borac, možemo da očekujemo veliku borbu za opstanak i da ćemo svaku utakmicu se časno boriti i pokušati da dođemo do svog cilja. Još da dodam da je moj plan bio da na polusezoni skupimo 12 bodova, ali nažalost taj cilj nije ostvaren, jer smo nesrećno izgubili dva bod u Modriči kada smo primili gol u posljednjim minutama, a i u posljednjoj utakmici protiv Fortune smo promašili puno šansi i ostali bez ta dva boda. No, nije ništa izgubljeno ni gotovo, puno je posla pred nama i optimista sam po tom pitanju, zaključio je Saša Kujundžić, trener Banja Luke.

Predstoji im borba za opstanak u naštavku prvenstva


Lokomotiva 9 : 0 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Iskra
Fortuna 2 : 4 Emina
Banja Luka 0 : 10 SFK 2000
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 21 20 1 0 61
2 Emina 21 17 1 3 52
3 Radnik Bumerang 21 11 0 10 33
4 Iskra 21 10 3 8 33
5 Lokomotiva 21 9 2 10 29
6 Fortuna 21 5 5 11 20
7 Banja Luka 21 4 3 14 15
8 Modriča 21 0 1 20 1