XS
SM
MD
LG

Susret Arlova i Gujona u Beogradu

Milorad Arlov i Arno Gujon

Milorad Arlov, predsednik Odbora iz Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji razgovarao je u Beogradu sa Arno Gujonom, vršiocem dužnosti direktora Uprave Ministarstva spoljnih poslova Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu o saradnji i budućim aktivnostima i istakao da će se Odbor iz Banjaluke redovno prijavljivati na konkurse Uprave.
Arlov je istakao novinarima da je upoznao Gujona o projektima pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji koje Odbor realizuje dugi niz godina i da je tražio da resorna uprava pomaže velike projekte poput “Spojimo djecu Kosova i Metohije” i opremanje Dnevnog centra “Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, za čiji završetak je potrebno nešto manje od 50.000 evra.


Ovom prilikom Arlov je Francuzu sa srpskim pasošem, s kojim se upoznao u Banjaluci na promociji njegove knjige “Svi moji putevi vode ka Srbiji” 29. maja 2019. godine, uručio knjigu “Humano srce Srpske” autora Slavka Basare, novinara Sportskog žurnala. On je od Gujona zatražio i pomoć Uprave da se knjiga “Humano srce Srpske” prevede na engleski jezik.
-Ova knjiga je nastala iz humanosti i služiće humanosti, a za svaki kupljeni primerak veliki deo sredstava ide bolesnoj srpskoj deci na Kosovu i Metohiji – naglasio je Arlov.
Knjiga Slavka Basare “Humano srce Srpske” govori o naporima i delima Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Milorada Arlova koji već 13. godinu pomažu srpski narod na svetoj zemlji. Sve je počelo 3. maja 2008. godine bratskom, humanitarnom utakmicom između veterana banjalučkog Vrbasa i Trepče iz Kosovske Mitrovice odigrane u Leposaviću, a koja je završena miroljubivo – 0:0.