XS
SM
MD
LG

Borac i dobojska Sloga za jesenju titulu

DOBOJ – Rukometaši dobojske Sloge u srijedu igraju  „vječiti“ derbi Republike Srpske u Banjoj Luci protiv domaćeg Borca. Utakmica se igra sa početkom u 17 sati u sportskoj dvorani „Centar“. Dobojlije su lider prvenstva sa dva boda prednosti i utakmicom više u odnosu na Banjalučane. Ni najstariji poklonici rukometne igre ne pamte kada je Sloga posljednji put zabilježila pobjedu u Banjoj Luci. Skoro 20 godina dobojski tim je bez trijumfa na terenu Borca. Da li je došlo vrijeme da se taj post prekine. Sutrašnja utakmica najvećih rivala odlučuje o tituli jesenjeg prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U redovima Sloge svi su spremni da pruže maksimum kako bi izvukli povoljan rezultat i došli do toliko željene pobjede. Igrači ne idu u Banja Luku sa bijelom zastavom.

-U ovoj polusezoni smo napravili rezultat koji je stvarno vrijedan pažnje. Sutra odlazimo u Banja Luku gdje igramo protiv Borca koji je aktuelni šampion Bosne i Hercegovine. Mi tamo idemo sa prve pozicije i u borbi smo za jesenjeg šampiona BiH. To je sigurno jedna velika stvar za Slogu i grad u cjelini. Sezona je protekla u jednom lijepom ozračju. Igrali smo dobar rukomet, žao mi je što nije bilo publike i naših navijača da to sve isprate. Nadam se da su to pratili preko raznih portala. Vjerujem da će na proljeće uz puno bolje uslove u vezi sa koronom, da će biti publike i da ćemo sa i dalje boriti da donesemo titulu u Doboj. –rekao je Mario Kelentrić trener Sloge.

Slogu će sa kapitenskom trakom na ruci predvoditi čuvar mreže Peđa Dejanović i on je spreman da zajedno sa saigračima da maksimum i posljednji atom snage.

-Igramo srpski derbi protiv Borca. Uvijek je to bila najzanimljivija utakmica, međutim ove sezone se došlo u situaciju da ovaj susret odlučuje jesenjeg šampiona, što je još veća draž. Idemo rasterećeno, Borac je dobra ekipa, aktuelni su prvaci države. Mi ćemo pokušati da učinimo sve što je u našoj moći da se vratimo iz Banja Luke neporaženi.Duga je bila ova polusezona, mnogo stvari se izdešavalo, svi su umorni. Desila se kod njih nezgodna situacija gdje su ostali bez prvog golmana i još jednog igrača, ja im ovom prilikom želim brz oporavak. Mi idemo kompletni pokušat ćemo da se vratimo neporaženi. –Istakao je Peđa Dejanović kapiten Sloge.

Ponajbolji igrač tima i glavni organizator igre Sloge Vladimir Stanković očekuje jednu neizvjesnu i tešku utakmicu.

-Došao je kraj polusezone, bilo je teško i naporno. Mi smo imali pred ovaj derbi jednu tešku utakmicu sa ekipom Sloge iz Gornjeg Vakufa. Bila je to jedna dobra ekipa sa par dobrih pojedinaca, sigurno je da smo bili favoriti. Mi smo tek u 40.minutu prelomili utakmicu i onda počeli da igramo rukomet i zabilježili pobjedu. Sigurno da vremena za neki odmor i taktičke zamisli praktično i da nema. Već sutra nas očekuje utakmica protiv Borca. Znamo o kakvoj se ekipi radi i suvišno je trošiti riječi. To je derbi bilo da se igra u Banja Luci ili Doboju. Nadam se da ćemo mi dati svoj maksimum i odraditi utakmicu najbolje što možemo. Borit ćemo se do samog kraja pa neka pobijedi bolji. Istina je da je jedan od najboljih golmana njihov kapiten Ljubišić povrijeđen, ali oni imaju veliki roster i da to ne mijenja mnogo. U derbiju svi daju i više od svog maksimuma.  –rekao je Vladimir Stanković srednji bek dobojskog tima.

Mario Kelentrić, trener Sloge

Peđa Dejanović kapiten Sloge

Vladimir Stanković srednji bek Sloge

 


Hercegovina : Krivaja
Maglaj : Borac M:TEL
Konjuh : Leotar
Sloboda : Gračanica
Sloga : Čapljina
Goražde : Izviđač
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 20 17 2 1 36
2 Borac M:TEL 21 13 3 5 29
3 Gračanica 20 12 2 6 26
4 Leotar 20 10 4 6 24
5 Sloboda 20 9 5 6 23
6 Vogošća 21 9 4 8 22
7 Konjuh 20 10 2 8 22
8 Krivaja 21 9 2 10 20
9 Goražde 20 7 2 11 16
10 Sloga 20 7 2 11 16
11 Maglaj 20 8 0 12 16
12 Hercegovina 21 6 0 15 12
13 Čapljina 20 1 0 19 2