XS
SM
MD
LG

Petev za Barbareza Ferguson

Ivajlo Petev

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine će 28. decembra dobiti selektora. U igri su dva kandidata Ivajlo Petev, trener koji stiže iz Bugarske i ima zavidnu karijeru na tvrdoj klupi i Sergej Barbarez, koji ima isto tako zavidnu, ali igračku, karijeru i nikakvu trenersku. Nije nikada nikoga ni trenirao.

Za Peteva je navodno Zvijezdan Misimović, a za svog druga Barbareza je Emir Spahić. Njih dvojica su dobili ovlašćenje od članova Izvršnog odbora FS BiH da predlože novog selektora.

Moramo biti iskreni i reći da je ova odluka da se dvojici bivših igrača da mogućnost da predlože selektora je nevjerovatna. Zašto njih dvojica? Zato što su bili reprezentativci? Pa nisu oni sami, ima ih još koji su nosili dres bh selekcije…Zašto ne oni??? Mi smatramo da je sav taj posao morao završiti Izvršni odbor.

Dobro obaviješteni kažu da je sve između Misimovića i Spahića bilo kako treba do petka, a onda je Spahić nestao. Rekao je da mora u Dubrovnik, zbog privatnih obaveza i više se nije javljao…

Na sjednici Izvršnog odbora ga takođe nije bilo, pa se selektor nije mogao izabrati.

Zašto je nestao Spahić? Ko ga je na to nagovorio? Pitanja bez odgovora. Što se nas tiče i ne trebaju nam.

Možemo samo da pretpostavimo, da mu je neko sugerisao da ode, jer je navodno njegov favorit za selektora, Sergej Barbarez, bio pred porazom u ovom ‘’okršaju’’ sa Petevim.

Da li su u sve ovo prste umešali i odlazeći članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne I Hercegovine, pa i neko od prve trojice u FS BiH, predsjednika i dva potpredsjednika…To oni najbolje znaju, a nama ostaje da nagađamo.

Ako bi smo bili iskreni, a nema razloga da tako i ne bude, ako su Petev i Barbarez jedini kandidati, onda nema dileme.  Petev je za Barbareza Ferguson. On je imao rezultate, Barbarez  je svjetlosne godine bio udaljen od terena I trenerskog posla. Možda se baš u ovoj činjenici krije i razlog ‘’nestanka’’ Emira Spahića.

Osjetio je da njegov drug neće biti novi bh selektor, pa je odjezdio ka moru, a  dobio je podršku onih koji su mu sugerisali da nestane.

Ukoliko 28. Decembra Bosna i Hercegovine ne dobije selektora onda je to sramota odlazeće administracije. Onda su poklekli pred pritiskom i novinara koji su za Barbareza, jer je on zaboga legenda. Pitamo se da li na selektorsku klupu treba stručnjak ili legenda...

S toga nam se čini da je Spahić uzalud nestao, a ovi što su mu sugerisali da nestane polako treba da pakuju svoje stvari i napuste Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Trebali su oni da napuste FS BiH već ovih dana, ali su muteći vodu fudbalske  izbore u Federaciji BiH prolongirali za dva tri mjeseca... Ističe im i to vrijeme, pa su po svemu sudeći ’’džaba krečili’’!