XS
SM
MD
LG

Mlade rukometašice Dervente i Borca igrale za Mihajla; Sakupljeno 5.000 KM

Humanitarni turnir za Mihajla Radanovića iz Dervente koji ima samo 17 mjeseci i boluje od spinalne mišićne atrofije, odigrnao je u Derventi u organizaciji ŽRK “Derventa” , a gost turnira je bio ŽRK “Borac” iz Banjaluke.

Akciju derventski rukometašica su podržali svi oni koji su kupili ulaznicu po simboličnoj cijeni od 10 maraka, a na kraju je sakupljeno 5.000 KM.

“Uz podršku preduzeća „Tehpro“ CNC i „Network“, u čijim su kolektivima sakupili po nešto više od 1000 maraka. Podrška je stigla i od Odbojkaskog kluba/OK/ “Derventa” koji su kupili 50 karata, nakon toga je uprava OK sa svog računa uplatila direktno na račun Mihajlu određena sredstva“, saopšteno je iz ŽRK „Derventa“.

Iz klub su izrazili zahvlanost Darku Saviću, direktoru banjalučkog kluba koji je uz pomoć roditelja sakupio 380KM, a pored Darke zahvalnost ide i za direktora Košarkaškog kluba „Borac" Milanu Đajiću koji je kupio 10 karata.

“Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima naših djevojaka koji su učestvovali u prodaji karata, te je tako u kancelarijama opštine kupljeno  preko 20 karata, zdravstveni radnici Doma zdravlja Derventa kupili su oko 15 karata, radnici firme „Sanino“ takođe su kupili karte, a to su u suštini sve kolege, prijatelji i rodbina roditelja naših djevojčica“, navode iz kluba.

Podršku ovom humanom turniru dali su i pekare“ Ilić“ i „Kljajić-Kosijer“ , roštiljnica „Bige“, kao i diskont pića „Jeftić Komerc“  i mnogi drugi.

Naravno, publike nije bilo na utakmicama, ali je bio obezbjeđen prenos na društvenim mrežama.

Inače, Mihajlo boljuje od spinalne mišićne atrofije, a njegovo liječenje pokriveno je troškovima Fonda solidarnosti. U saradnji sa Domom zdravlja Derventa, porodica Radanović odlučila je da pokrene akciju nabavke dijagnostičkog aparata koji je neophodan za Mihajlove analize krvi.

Svi koji žele da pomognu malom Mihajlu to mogu učiniti uplatom novca na žiro račun: 562-005-816-282-29-17 otvoren kod NLB banke, devizni račun 18181037 na ime Rajka Radanović.