XS
SM
MD
LG

Dobojska Sloga jesenji šampion Bosne i Hercegovine

DOBOJ – Rukometaši Sloge jesenji su šampioni Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sloga će nakon 15 odigranih utakmica prezimiti na liderskoj poziciji rukometnog karavana Bosne i Hercegovine.

Predvođeni izvrsnim trenerom Marijom Kelentrićem dobojski rukometaši su zabilježili 12 pobjeda i 3 poraza tokom prvog dijela sezone. Sloga je ovim ostvarila najveći uspjeh koji im do sada nikako nije pošao za rukom. U nastavku sezone na proljeće Sloga ća nastojati da nastavi u istom ritmu i ukoliko se ukaže šansa prvenstvo završi na liderskoj poziciji.

-Nakon 15 odigranih kola Sloga je jesenji šampion Bosne i Hercegovine. Svi smo ponosni i presretni osvajanjem ove jesenje titule. Mi u Doboju znamo kako je to bilo teško osvojiti, znamo koliko je bosanskohercegovačka liga jaka. Sigurno ima sedam do osam ekipa koji konkurišu sa prvaka. Nakon prvog dijela mi smo uspjeli biti na prvom mjestu. Ponosan sam na igrače, klub, vođstvo kluba i nadam se da će Dobojlije, uz novogodišnje praznike proslaviti titulu jesenjeg šampiona koja se dugo čekala. Mi smo na pola puta, imamo još 15 utakmica i nadam se da ćemo nastaviti dalje u ovom ritmu i da ćemo na kraju sezone svi zajedno se radovati, zajedno sa našim navijačima. Ujedno bi želio čestitati novogodišnje praznike svim građanima Doboja u nadi da ćemo se od proljeća vidjeti u našoj dvorani. –rekao je Mario Kelentrić trener Sloge.

Uprava kluba na čelu sa alfom i omegom Vojislavom Rađom borila se da igračima obezbjedi uslove za nesmetan rad. To je bilo veoma teško posebno u ovim uslovima pandemije. Najveći finansijer je Grad Doboj i gradonačelnik Boris Jerinić. Da bi nastavili tamo gdje su stali nadamo se na proljeće široj podršci, jer Sloga to zaslužuje ona je ponos Doboja.

-Još su svježi utisci oko bitnog uspjeha za naš klub. Samo igrači,treneri,medicinski radnici i uprava kluba znaju kroz kakve muke smo prolazili. Lično sam više nego zadovoljan trenutnim rezultatom,bez obzira što je završeno samo prvo poluvrijeme. Pred nama je težak put do eventualnog konačnog uspjeha ali imamo pravo da sanjamo naš san. Moram čestitati prvo stručnom štabu,igračima jer  najveći teret su oni iznjeli. Nije bilo lako svaki dan putovati na treninge,samo za jedan potrebno je najmanje 4 sata. Zahvalio bih se i direktoru Osnovne škole Radoje Domanović Osječani koji je imao više razumijevanja za nas nego i mi sami, gospodinu  Saši Živanoviću. Iza svake naše pobjede ipak stoje sponzori,bez kojih nema sporta. Sloga je ponos Grada Doboja i takav tretman i ima. Podrška lokalne zajednice najduže i najviše od  Obrena Petrovića koju je nastavio sadašnji i budući gradonačelnik Boris Jerinić je nemjerljiva. Sigurno bez njihovog razumijevanja za Slogu i uopšte za sport,teško ili nemoguće bi bilo egzistirati u ovom vremenu. Vrlo bitna nam je bila i podrška Ministarstva za porodicu,omladinu i  sport Republike Srpske ministrice Sonje Davidović i njenog pomoćnika  Maria Đurana. Od njih očekujemo  poboljšanje saradnje u 2021.god i još značajniju podršku. Na kraju bih se zahvalio i sponzorima kluba,Bosnaexpresu,Jovi Paniću,g. Marinku Umičević i Bemi Banja Luka. –rekao je Vojislav Rađa predsjednik skupštine kluba.

Slogu na otvaranju drugog dijela na proljeće očekuju dva teška gostovanja u Živinicama protiv Konjuha i u Tuzli protiv Slobode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hercegovina : Krivaja
Maglaj : Borac M:TEL
Konjuh : Leotar
Sloboda : Gračanica
Sloga : Čapljina
Goražde : Izviđač
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 20 17 2 1 36
2 Borac M:TEL 21 13 3 5 29
3 Gračanica 20 12 2 6 26
4 Leotar 20 10 4 6 24
5 Sloboda 20 9 5 6 23
6 Vogošća 21 9 4 8 22
7 Konjuh 20 10 2 8 22
8 Krivaja 21 9 2 10 20
9 Goražde 20 7 2 11 16
10 Sloga 20 7 2 11 16
11 Maglaj 20 8 0 12 16
12 Hercegovina 21 6 0 15 12
13 Čapljina 20 1 0 19 2