XS
SM
MD
LG

Bira se legenda ili selektor?

Izbor selektora fudbalske reprezentacije Bosne I Hercegovine postao je sapunica zahvaljujući Izvršnom odboru. Umjesto da oni obave sve potrebne razgovore i pregovore, a za to su bili imenovali petočlanu komisiju, oni su sve prebacili na Zvijezdana Misimovića i Emira Spahića.

Prvo se postavlja pitanje, ko je birao njih dvojicu? Jesu oni bili kapiteni reprezentacije, ali nigdje u svijetu se selektor ne bira na način kako se to radi u Bosni i Hercegovini.

Dakle, Misimović i Spahić su pričali  sa nizom trenera i na kraju se odlučili za dvojicu. Misimović je predložio Ivajla Peteva, a Spahić svog reprezentativnog saigrača Sergeja Barbareza.  Javnost je upoznata sa detaljima pisma koje je Izvršnom odboru dostavio Spahić. Medijoima im ga dao onaj koji želi Barbareza na klupi, ali nema hrabrosti i srca da to i sma kaže... Sada nastaje pravi cirkus.

Spahić iznosi detalje kako su se razišli on i Misimović, a apostrofira da je on bio za Sergeja Barbareza, a nekadašnji as Volfsburga za trenera iz Bugarske. Naravno, to su sarajevski mediji jedva dočekali i sada pucaju iz svih oružja po Misimoviću i pojedinim članovima Izvršnog odbora. Na njihovoj  meti je budući predsjednik Vico Zeljković, jer zaboga Zeljković i Misimović preferiraju Bugarina. Da li je to tačno, znaju njih dvojica ,a mi ćemo saznati 4. januara kada će se valjda izabrati selektor.

Ono što je iritantno je činjenica da se Petev u potpunosti omalovažava i glavna negativna karakteristika mu je da nije sa Dinamom osvojio šampionsku titulu u Hrvatskoj. Džaba mu što je u ostalim klubovima uzeo neke trofeje, eto nije sa Dinamom.

Na drugoj strani se veliča i kuje u zvijezde ‘’legenda Barba’’. On čak nije ni jednom u karijeri obukao trenerku, kao trener, ali je legenda…Doduše ne navodi se čija, kažu Bosne i Hercegovine, a mi bi rekli ni 49 posto Bosne i Hercegovine. Bilo to nekome pravo ili ne, tako je.  Čak se ide toliko daleko da se pozivaju i prizivaju sportisti iz Bosne i Hercegovine širom svijeta da daju podršku Barbi. Od košarkaša, do ko zna koga sve ne.

E, za taj cirkus je kriv Izvršni odbor. Sada je red da pokažu da imaju hrabrosti da presjeku i izaberu, da li Peteva, da li Barbareza, da li nekoga trećeg!!!Nije 4. januar tako daleko.