XS
SM
MD
LG

Najava 19. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je 19. kolo u Premijer ligi unutar kojeg će se odigrati i neki mečevi iz 18. kola ali i zaostali meč.

Program u subotu otvaraju Vulverhempton i Vest Brom u 13:30h. Biće ovo derbi Zapadnog Midlendsa i meč u kome su Vulvi veliki favoriti. Ipak, mečeve poput ovog su im znali biti i problematični pa tako ne treba šokirati ako ne dobiju ovaj meč. Svakako ne treba očekivati mnogo mečeva a Vulvsi bi trebali ipak dobiti.

Od 16h na programu su dvije utakmice. Lids će dočekati Brajton u meču koji morate pogledati. Prosto, ovo djeluje kao meč u kome može biti 4-5 golova bar jer obje ekipe igraju atraktivan fudbal. Lis jeste favorit ali ovo bi možda mogao biti meč gdje će Brajton naplatiti dobre igre ove sezone koje i nisu do kraja naplatili za sada. Ako se kladite, odigrajte ovde na golove i mirni ste.

U ovom terminu igraju i Vest Hem i Barnli. Ovo je meč gdje bi se moglo dosta taktizirati i gdje neće biti mnogo golova. Ako gledamo ko bi mogao do pobjede, to je definitivno Vest Hem jer su i u boljoj formi a i imaju bolju sezonu.

Od 18:30h sastaju se Fulam i Čelsi. Biće ovo duel bivših saigrača, Parkera i Lamparda. Čelsi nakon nekoliko loših rezultata nema više prava na kiks i ovaj meč moraju dobiti kako god znaju. Fulam marljivo skuplja bodove i koristi svaku šansu da do njih dođe i zato ih se ne smije potcijeniti. Ipak, treba očekivati pobjedu Čelsija na mišiće.

Od 21h sastaju se Lester i Sautempton. I ovo je meč koji itekako vrijedi gledati. lester je sjajan drugu sezonu zaredom dok Soton igra fantastičnu sezonu a i nadigravaju se sa svima. Prošle sezone su odigrali 2-2 kod Lestera a ovo bi lako mogao biti takav meč sa dosta uzbuđenja. Medison se oporavio kod domaćih dok je kod gostiju spreman Ings što je preduslov za dobar fudbal.

Program u nedelju u 15h otvaraju Šefild i Totenhem. Šefild je konačno uspio upisati pobjedu. Računajući i FA kup, vezali su dvije pobjede što je pokazatelj da hvataju ritam. S obzirom da je Totenhem znao kiksirati u ovakvim mečevima, nije nemoguće da Šefild sa dobrim samopouzdanjem ostane neporažen. A iako dobiju gosti, biće to neki minimalac.

Od 17:30h čeka nas derbi kola. Liverpul dočekuje Mančester Junajted. liverpul u ovaj meč ulazi kao drugi a Junajted prvi sa tri boda više. Liverpul ima problema sa povredama u odbrani dok je Junajted bez bitnijih izostanaka. Nekako je očekivati da Solskjer proba igrati na X jer je njima i bod super. Ako se kvalitet gleda on je na strani liverpula a krajnje je vrijeme da odigraju dobar meč. Iako je derbije teško prognozirati, blagu prednost dajem Liverpulu.

Od 20:15h sastaju se Mančester Siti i Kristal Palas. Siti je došao do te faze da odbranom dobijaju utakmice. Gotovo nevjerovatno ali je tako. Sa druge strane, Palas je znao biti opasan po Siti. Prije par sezona su ih i dobili u gostima a u ovaj meč ulaze nakon boda kod Arsenala. Mada realno, Siti možda ne briljira napadački ali pobjeđuju i u dobroj su formi te bi trebali nastaviti niz.

U ponedeljak igraju Arsenal i Njukasl u 21h. Arsenal je imao seriju pobjeda ali onda su kiksirali protiv Palasa kući. Sa druge strane Njukasl je u očajnoj formi i teško se može naći nešto dobro u poslednjih mjesec dana. Zato bi Arsenal morao ovde da se vrati pobjedama i da opravda ulogu favorita.

U utorak nas čeka dva meča 18. kola. Vest Hem u 19h dočekuje bivšeg trenera Olerdajsa i nejgov Vest Brom. Ranije bi Vest Hem kiksirao u ovakvim mečevima ali Vest Hem iz ove sezone bi ovo trebao dobiti pa kako god a svakako neće biti meč sa mnogo golova. 

Mnogo bolji meč biće od 21:15h kada Lester dočekuje Čelsija. U ovom susretu i jedni i drugi će probati doći do bitne pobjede jer su ovo timovi koji će se boriti za plasman u Ligu šampiona. Lesteru ni bod nije loš ali bi sigurno htjeli dobiti. Biće taktiziranja ali ipak treba očekivati golove.

U srijedu još dva meča. Siti u 19h dočekuje Aston Vilu. Vila izlazi iz karantina nakon problema sa koronavirusom. Oni itekako mogu stvoriti probleme Sitiju ali je pitanje ko je od igrača u akvom stanju. Ako su svi okej prošli sa koronom, mogao bi ovo biti sjajan meč i sa dosta golova. Međutim, ipak treba očekivati pobjedu Sitija zbog svih okolnosti.

Od 21:15h sastaju se Fulam i Mančester Junajted. Ovo bi mogao biti prekopiran meč Barnlija i Junajteda. Prilično nezanimljivo ali jedan gol će odlučiti pobjednika koji bi po svemu trebao biti upravo Junajted.

U četvrtak u 21h igraju Liverpul i Barnli. Ekipa Barnlija je jedna od ekipa koja dosta muči Liverpul na ''Enfildu'' poslednjih sezona i znali su ostati par puta neporaženi. I sada će sigurno biti tvrd orah ali Liverpul nema prava na kiks. Ako i dobiju, svakako će to biti minimalac.

Poslednji meč u ovoj seriji odigraće se naredne subote u 21h. To je meč 15. kola u kome će Aston Vila dočekati Njukasla. I jedni i drugi su imali problema sa koronom samo Njukasl ranije. Zato je teško dati neku sigurnu predikciju ali po svemu prikazanom u poslednje vrijeme, Vila je favorit u ovom meču.