XS
SM
MD
LG

Sloga čeka novog trenera i pojačanja

Posle duge zimske pauze sa pripremama za prolećni deo prvenstva Prve lige Srbije su počeli i fudbaleri kraljevačke Sloge. „Fenjeraš“ je poslednji startovao, a sastanak i prvi trening održani su u balonu Internacionalne akademije fudbala „Titan“ na Ratarskom imanju.Predsednik Aleksandar Mijatović objašnjava zašto se sa pripremama nije počelo ranije.

Kratak sastanak i prvi trening fudbalera kraljevačke Sloge

Počeli smo sa pripremama poslednji od svih prvoligaša, ali nema tu neke velike tajne i misterije. Tehnički su razlozi, poznata je situacija sa fudbalskom infrastrukturom, nemamo pomoćni teren, jedini smo grad bez terena sa veštačkom travom,a u Kraljevu za dva dana palo preko 30 centimetara. Na drugoj strani, tu je i problem, višegodišnji, sa blokadom žiro računa. Kada sam došao u Slogu, pre skoro tri godine, dug za porez je bio 24 miliona dinara. Uz pomoć lokalne samouprave usleli smo da prepolovimo dug, ali došlo je vreme da dug rešimo do kraja i konačno počnemo normalno da poslujemo. Poslednjih mesec dana intezivno radim na tome i na odličnom smo putu da rešimo taj gorući problem. Dakle, situacija jeste teška, ali nije dramatična kako bi neko da prikaže. Ne odričemo se borbe za opstanak, jer bodovni zaostatak za klubovima iznad crte nije veliki – kaže Aleksandar Mijatović, predsednik kraljevačke Sloge.

U balonu na Ratarskom imanju prvi trening je odradilo 18 igrača, a prvo što je palo u oko prisutnima jeste izostanak šefa struke Borisa Bunjaka.

Nema šefa struke i odmah da kažem da nema zle krvi niti neke svađe, daleko bilo. Jednostavno, razovarali smo, on je legenda Sloge, zaslužuje najveći i najbolji tretman, ali mi u ovom trenutku ne možemo da ispunimo te kriterijume. Ne odričemo se Borisa Bunjaka, dogovaramo se da ostane u Slogi, pomagaće sa neke druge pozicije i značiće nam jako puno. Mi idemo dalje, do izbora novog strateg sa ekipk radi ostatak stručnog štaba Miljan Đurović, Branislav Đurić i Aleksandar Božović. Očekujem da do ponedeljka rešimo to pitanje, uveliko traju razgovori, ne bih ovoga puta o imenima.

Nema odustajanja i predaje - fudbaleri Sloge na prvom treningu sa trenerima Đurovićem, Đurićem i Božovićem

Evidentno je da će ovo biti teška zima za kraljevačke „bele“, mnogo je neizvesnosti, sve je na čekanju od pojačanja do novog trenera.

Što se igračkog kadra tiče, tim koji je izneo teret obaveza jesenas i dalje je na okupu. Sporazumno ćemo raskinuti ugovore sa najiskusnijim igračima koji su sa strane, tu mislim na Krasića, Vidovića i Mihajlovića. Evidentno je da se oni nisu najbolje snašli u ovoj sredini, a ni mi nismo zadovoljni onim što smo od njih dobili. Oni će izabrati nove klubove i želimo im sve najbolje. Ostatak igračkog kadra je tu, biće i pojačanja, neki razgovori su uveliko u toku, a kada sve potvrdimo i igrači dođu na trening onda ćemo i da ih predstavimo. Sloga će raditi u Kraljevu, pokušaćemo da stvorimo što bolje uslove, koliko je to moguće. Biće i prijateljskih utakmica, već su zakazane provere sa Javorom i Borcem, biće još utakmica. Borićemo se do poslednjeg atoma snage da zadržimo prvoligaški status – zaključio je Aleksandar Mijatović, predsednik kraljevačke Sloge.

Sloga još nije potpisala predaju, iz razgovora sa trenerima i igračima jasna je nada i pritajeni optimizam da se može do opstanka. Koliko je to realno pokazaće vreme koje dolazi, ali ono što je prvoligašu iz Industrijske ulice potrebno jeste sloga i jedinstvo svih struktura, u i oko kluba.