XS
SM
MD
LG

Muris Jabandžić - Tigra iz Tešnja  novoi predsjednik FSZDK.

ZENICA, 15. januara (FENA) - Delegati Skupštine Fudbalskog saveza Zeničko-dobojskog kantona izabrali su na današnjem zasjedanju u Zenici Murisa Jabandžića - Tigra iz Tešnja za novog predsjednika FSZDK.

S obzirom da njegovi protukandidati za tu poziciju - Mensur Mušija, predsjednik NK Mladost Doboj Kakanj te Muamer Bureković, bivši nogometni sudija i aktuelni delegat iz Zenice, nisu dobili dovoljan broj glasova delegata za ulazak u Izvršni odbor NSZDK, Jabandžić je, tako, bio jedini kandidat za nasljednika na toj funkciji Muhameda Begagića iz Zenice.

Članovi novog IO FSZDK, osim predsjednika Jabandžića, postali su i Hajrudin Alić, Mirza Spahić, Tarik Hadžimahmutović, Stipo Slišković, Nebojša Nikolić, Emir Zaimović, Vejsil Ašlama, Adnan Bajrić, Admir Zilkić i Osman Baćinović. 

Jabandžić je, današnjim izborom, stekao mogućnost kandidature i za novog člana IO N/FS Bosne i Hercegovine, kao jedan od kandidata iz ZDK-a. Jabandžić je rođen 1963. godine u Tešnju, a tokom igračke karijere bio je golman tešanjskog TOŠK-a i jelaškog Borca (Tešanj). Svojevremeno je, vrlo kratko, bio i član beogradske Crvene zvezde, ali ipak nije branio za taj  tim.

Sjednicom je, umjesto dosadašnjeg predsjednika Begagića, a nakon što je 22. decembra prošle godine bio "oboren" dnevni red te tako propao prvi pokušaj održavanja ove izborne sjednice Skupštine, danas predsjedavao Igor Andrijević iz Kaknja.