XS
SM
MD
LG

Ugra zaustavila Salines

Futsaleri TTG Ugre su u Sarajevu savladali Salines sa 5:2 u utakmici 2. kola Lige prvaka u futsalu

Bio je Salines u egalu sa ekipom iz jedne od najjačih evropskih liga, pa iako su poraženi mogli su uzdignute glave napustiti parket i biti ponosni na svoju partiju.

Sjajno poluvrijeme su odigrali futsaleri Salinesa. Iako je Ugra došla kao veliki favorit u Sarajevo ničim to na terenu nisu pokazavali, naprotiv. Salines je bila bolja ekipa u prvom poluvremenu i od prvog minuta su izašli „prsa u prsa“ protiv nekadašnjeg prvaka Evrope.  I prve šuteve na utakmici upućuje ka golu protivnika domaći, no tek toliko da golman Zviad Kupatadze se zagrije. Na drugoj strani, mada nije bilo ozbiljnijih prilika, Darko Milanović je od starta pokazao sigurnost.

 Gosti do gola stižu u sedmoj minuti utakmice. Krenuo je Salines u kontru, pas Bolinhe je presječen na centru, a gosti su to iskoristili i preko kapitena Daniila Davidova na asistenciju Katate dolaze do vodstva od 0:1.

Nije dugo potrajalo slavlje gostiju, niti je to pokolebalo nešto pretjerano domaće. Svjesni su oni bili da je gol pao kao posljedica greške i spleta okolnosti, nego loše igre, tako da su nastavili onako kako su igrali i do tada. Srđan Ivanković je sjajnim udarcem zatresao prečku Kupatadzeovog gola, a onda je Darko Milanović prvi put na meču krenuo u svoj karakteristični izlet na protivničku polovinu. Odmah je stvorio probleme i iz toga se rodio gol. Ponovo je najveći dio posla uradio Srđan Ivanković, Kupatadze mu je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Davor Arnautović i pospremio je iza leđa golmana gostiju za izjednačenje. 

Gdje su stali u prvom poluvremenu domaći su nastavili u drugom. Borbena i frenetična igra domaćih dala je rezultata već u drugoj minuti nastavka. Poslije slobodnog udarca Slobodana Rajčevića lopta se odbija na lijevu stranu do Bolinhe, a novo pojačanje Jarčeva na svome debiju za novu ekipu postiže gol i donosi veliku radost domaćoj ekipi.

Odmah nakon toga domaći su umalo stigli i do trećeg gola. Poslije kratke kombinacije nakon auta, Slobodan Rajčević trese okvir gola, na žalost domaćina.

Imali su na startu drugog poluvremena domaćini dosta poštekoća na odbrani prekida. Poslije dva kornera Ugra pravi dvije ozbiljne prilike, ali lopta oba puta odlazi tik pored gola. Treća je bila sreća za Ugru. Ponovo korner sa desne strane, ruku na srce, izuzetno sumnjivo dosuđen i uprkos velikim protestima domaćih,  a onda uigrana akcija koju završava Andrei Pokratov za 2:2 . A poslije trećeg, koban je bio i četvrti prekid u drugom poluvremenu, ovaj put samo sa suprotne strane. Nikolai Šisterov je podigao loptu, a sa druge strane je iz voleja u same rašlje zakucao Andrei Afanasiev za novi preokret i vodstvo Ugre 3:2.

Prešao je Darko Milanović ponovo u polje, pokušao se stvoriti višak, ili prostor za šut. Uspjelo se u tome u 32. minutu, no Kupatadze brani njegov snažan šut po sredini gola, a onda precizno pogađa preko čitavog terena prazan gol za veliko vodstvo od 4:2.

Nastavljeno je do kraja sa viškom. Lopta je bila apsolutno kod Salinesa, dolazili su i do ozbiljnijih šansi na „višku“, međutim Zviad Kupatadze je bio na visini zadatka. Sjajnu šansu je sam iskreirao i u 37. minutu Mladen Kocić, izbacio je čuvara maestralnim potezom, šutirao snažno, ali je na samoj gol liniji pogodio svog saigrača i tako se Ugra spasila u toj akciji.

Na kraju pobjedu gostiju ovjerio je drugim golom golman gostiju Kupatadze na desetak sekundi do kraja meča, kada je ponovo pogodio prazan gol domaćih.

SALINES – TTG UGRA UGORSK 2:5 (1:1)

Dvorana hotela „Hills“, Sarajevo

Bez prisustva gledalaca

Sudije: Jasin Alagejik i Žiri Bergs (oba Belgija)

Strijelci: 0:1 Davidov 7, 1:1 Arnautović 9, 2:1 Bolinja 22, 2:2 Ponkratov 28, 2:3 Afanasiev 29, 2:4 Kupatadze 32, 2:5 Kupatadze 40

Žuti kartoni: Vinogradov, Davidov (TTG Ugra)

SALINES: Milanović, Arnautović, Isanović, Sesar, Avdić, Seferović, Ramić, Bolinha, Matijević, Ivanković, Imširović, Džombić, Kocić, Rajčević  Trener: Predrag Rajić

TTG UGRA:Kupatadze, Afanasiev, Davidov, Katata, Signev, Ševčenko, Valerio, Šakirov, Vinogradov, Šisterov, Pirogov, Nizamutdinov, Ponkratov, Sofronov  Trener: Talal Daraše


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6