XS
SM
MD
LG
18.01.2021 Administrator DC

Đerona je čudo

BEOGRAD - Asistent u stručnom štabu rukometne reprezentacije Srbije Darko Tavrić kazao je da su svi u nacionalnom timu, kao i cjelokupna javnost, oduševljeni onim što su “orlovi” napravili na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Trener Leotara naglasio je da je u mečevima protiv Francuske i Grčke viđen potpuno novi odnos igrača prema reprezentativnom dresu, što je dovelo do pobjeda protiv Francuske i Grčke, te remija sa “trikolorima”.

- Iskreno, niko od nas u ovo nije verovao. Da nam je neko uoči okupljanja ponudio pet bodova, sigurno je da bismo to oberučke prihvatili. Ma kakvih pet, sa četiri ili tri bili bismo prezadovoljni. Iako oslabljeni na ključnim pozicijama, verovali smo u sebe i to je bilo presudno - rekao je Tavrić za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, španski stručnjak nije uradio ništa revolucionarno, ali je uspio u nečemu što nisu mogli mnogi prije njega.

- Nije Đerona uneo nešto što ovi igrači, koji su svi članovi velikih klubova, ne bi mogli da isprate. Najveći, možda i osnovni, razlog našeg uspeha je odlična hemija između igrača i stručnog štaba. Svi igrači su disali kao jedan i kada je tako, onda ne možete da ne uspete. Odigrali smo dve sjajne utakmice protiv Francuske, deklasirali Grčku, verovali u sebe, pa smo i ono što eventualno nije bilo na nivou nadoknadili velikim zalaganjem i zajedništvom. Momci su dali poslednji atom snage i nisu zaslužili ništa manje od ovih pet bodova - pojasnio je Tavrić. 

Govoreći o selektoru Srbije, strateg Leotara je otkrio šta je on to donio sa sobom.

- Đerona je od prvog dana insistirao na kultu reprezentacije. Uz to, uveo je novi tip treninga, kao i sistem analiza. Vratio je kult Srbije i to je verovatno najveća stvar koju je doneo sa sobom. Ovo je tek prvi korak, čeka nas još mnogo posla i već smo počeli da radimo na sledećem okupljanju u martu - otkrio je mladi rukometni stručnjak.

Na kraju otkrio je svoja zaduženja u reprezentaciji.

- Moj deo posla je video-analiza igre, kao i svih ostalih detalja u vezi sa narednim protivnikom. Ima tu dosta posla, ali kada se sve završi uspešno, kao što je to sada bilo, onda čovek zaboravi na umor. Sigurno je i da ću neke stvari koje sam video kod Đerone primeniti u Leotaru. Najvažnije će biti da to igrači prihvate - zaključio je Tavrić.

Leotar

Nakon odrađenog posla sa reprezentacijom Srbije, Tavrić će se od ponedjeljka priključiti pripremama svog Leotara.

- Ekipa je još u ponedeljak počela sa pripremama i do mog dolaska sa njima će raditi treneri u stručnom štabu u koje imam veliko poverenje. Znam da je bilo određenih promena, verujem i da ćemo dobiti neka pojačanja kako bismo mogli da ispunimo davno zacrtani cilj, opstanak u Premijer ligi. Trenutno smo u sredini tabele i verujem da neće biti problema da tu i ostanemo - kategoričan je Tavrić.

Izvor: Glas srpske