XS
SM
MD
LG

Biatlonci nastupili na svom prvom IBU Kupu sezone

Aleksa Vuković naš najbolji biatlonac u Arberu

Paljanski biatlonci nastupili su prethodne sedmice na svom prvom IBU Kupu ove sezone, u njemačkom Arberu.

Prvog dana, muškarci su nastupali na 10 kilometara individualno. Aleksa Vuković je zauzeo 122. mjesto u konkurenciji 148 takmičara. Za pobjednikom Aleksanderom Fjeldom Andersenom je zaostao 6:04.4 minuta, uz promašene četiri mete na dva gađanja. Uroš Lalović je zauzeo 138. mjesto sa 8 minuta i 6 sekundi zaostatka, uz pet promašenih meta, a Stefan Lopatić je odmah bio iza njega sa četiri promašene mete i zaostatkom od 8 minuta i 23 sekunde za pobjednikom.

Djevojke su se takmičile na 7.5 kilometara, a jedina naša predstavnica bila je Anastasija Vojinović, a ona je zauzela posljednje, 128. mjesto, s obzirom na to da jedna takmičarka nije završila trku. Anastasija je za pobjednicom, Tatjanom Akimovom zaostala 12 minuta uz deset promašenih meta na dva stajanja.

Drugog dana su bile na rasporedu ponovo iste distance. Anastasija Vojinović je ostala na 128. mjestu, ali sada je bilo i više takmičarki u konkurenciji, a značajno je i popravila svoje gađanje, te je promašila pet meta na dva stajanja i u totalu je zaostala 9 minuta i 52 sekunde za pobjednicom, a to je ponovo bila Tatjana Jakimova.

Aleksa Vuković je kod muškaraca ponovo bio naš najbolji takmičar, zauzeo je 147. mjesto sa zaostatkom 8.07 za pobjednikom Filipom Andersenom iz Norveške, uz tri promašaja. Uroš Lalović je bio dva mjesta slabiji, sa šest promašaja i zaostatkom 9 minuta i 11 sekundi, dok je Stefan Lopatić zauzeo 155. mjesto sa osam promašaja i 10:49 sekundi zaostatka.

Već danas počeli su treninzi za drugu vezanu sedmicu IBU Kupa u Arberu, a prve trke na rasporedu su u srijedu.