XS
SM
MD
LG

Najava 21. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je 21. kolu Evrolige. Biće dosta zanimljivih mečeva pa krenimo redimo.

Kolo otvaraju Zenit i Efes u četvrtak u 18h. Zenit igra i dalje sjajno. Ekipa Ćavija Paskvala ima 12-6 omjer i definitivno su zreli za plej of. Sa druge strane, Efes je na 11-9 i polako hvataju neki ritam. Međutim, nikako da uhvate pravi ritam kakav su imali prošle sezone. U prvom dijelu sezone, Zenit je slavio u Istanbulu. Sada će Efes pokušati da se osveti. Vidjećemo da li će to uspjeti a trebalo bi ovo da bude tvrd meč sa jakim odbranama. Blagu prednost dajem Zenitu.

Od 20h sastaju se Panatinaikos i Himki. Biće ovo duel dva najgora tima u ligi i timova koji su promijenili trenere. Kataš se vratio u Pao sa kojim je kao igrač uzeo titulu u EL dok je Himki otjerao Kurtinaitisa. Ovaj meč neće biti pretjerano interesantan jer nema neku važnost. Možda će najzanimljivije biti pratiti kako će odigrati Nemanja Nedović, koji igra u sjajnoj formi. 

Od 20:05h sastaju se Makabi i Real. Makabi je trenutno na 9-11 i djeluju dosta lošije nego prošle sezone. Sa druge strane, Real je na 13-7 ali su izgubili dva od poslednja tri meča. Što se tiče duela Makabija i Reala, Real je dobio devet od poslednjih deset mečeva. Biće i u ovom susretu sigurno dramatično a blaga prednost ide Realu jer je teško očekivati da ponovo izgube.

Od 20:45h sastaju se Asvel i Valensija. Asvel je tokom sedmice nadoknadio meč sa Olimpijakosom i izgubili su dobijen meč. Sa druge strane, Valensija je u padu nakon odličnog starta a dosta ih je poremetila i povreda Dubljevića. Ono što je zanimljivo da u duelima ovih timova nikada do sada nije pobijedio gost. S obzirom na lošu formu Valensije, neće biti iznenađenje ako se taj trend nastavi.

Veoma bitan meč igra se od 20:45h u Milanu gdje Armani dočekuje ekipu Bajerna. Ovo je izuzetno bitan duel i za plej of jer su i jedni i drugi u borbi za TOP8. Armani je na 12-7 dok je Bajern na 12-8. Armani je u nizu dobrih rezultata i sada to ele nastaviti dok je Bajern doživio par poraza u poslednje vrijeme i djeluje da polako padaju. Dobro za njih je to što se Lučić oporavio. Biće veoma zanimljivo. Ono što je bitno napomenuti jeste da je Bajern samo jednom slavio u Milanu. Nekako mislim da se to neće promijeniti jer je Armani u boljoj formi.

Program u petak otvaraju CSKA i Fenerbahče u 18h. CSKA je na 15-5 ali su doživjeli dva poraza u poslednja tri meča. Fener je u seriji od pet vezanih pobjeda i od dolaska Gudurića igraju sjajno. Tokom sedmice doveli su i Kajla O'Kvina koji će im značiti mnogo pod košem. Ovo će biti pravi test za Fener. Ukoliko sada odigraju jako dobro u Moskvi, onda će momci Igora Kokoškova definitivno pokazati da su uhvatili pravi ritam. Biće neizvjesno a vidjećemo da li će moći do pobjede Fener a mogli bi sigurno jer CSKA nije u idealnoj formi.

Od 19h Zvezda dočekuje Barselonu. Ovo je meč u kome ekipa trenera Radonjića nema šta izgubiti. Dobili su Real u ponedeljak i ovde mogu nekako opušteno igrati. Barsa je dobila CSKA u prošlom kolu, Moritć se vratio treninzima i djeluje da su u pravom ritmu. Vidjećemo da li će se Lojd konačno vratiti ali realno je da Barsa ovde dođe do pobjede.

U istom terminu igraju i Žalgiris i Olimpijakos. Oba tima su na 11-9 i ovo je baš baš bitan meč. Ako se gledaju međusobni dueli u poslednje vrijeme, Žalgiris je dosta veliki favorit. Prosto ne leže Olimpijakosu poslednjih par godina a u sezoni 17/18 su ih izbacili i u TOP8. Očekuje se svakako velika borba ali i da Žalgiris nastavi sa sjajnim igrama protiv Olimpijakosa.

Od 21h sastaju se Baskonija i Alba. Baskonija je na omjeru 9-11 a Alba na 7-13. Alba je skoro dobila Baskoniju u zaostalom susretu u Berlinu i to bez par igrača. Sada su kompletni ali je pitanje koliko mogu. Nikada nisu slavili u Vitoriji ali je Baskonija znala imati neprijatnih kikseva. Sada ih ne smiu imati i ako žele TOP8 ovo moraju dobiti.