XS
SM
MD
LG

Zmajevi odmerili snage sa ruskim Baltikom

Foto: FK Voždovac

Ekipa Voždovca odigrala je prvu utakmicu u 2021. godini! Rezultatski, stručni štab ne može biti zadovoljan, dok su sa druge strane momci pokazali da će Voždovac posvećenim radom u nastavku priprema spremno dočekati prolećni deo sezone.

”S obrzirom na to da je prva utamica, mogu da budem zadovoljan. U prvom poluvremenu je odlična ekipa Baltike samo jednom šutnuli na gol, nažalost su i pogodili. Mi smo igrali organizovano i stvarali smo dosta šansi. U drugom poluvremenu smo na teren izveli grupu mladih igrača koja ima veliki potencijal, pokazali su veliku želju, ali su imali i dobru priliku da vide na kom nivou treba da budu. Nismo postigli golove, ali je ovo bila dobra provera za nas na početku priprema”, rekao je šef struke Zmajeva, gospodin Jovan Damjanović.

Prvo poluvreme pokazalo je da je Voždovac još uvek u fazi formiranja ekipe i da je potrebno vreme da se aktuelni sastav uigra. U pauzi su otišli igrači koji su bili nosioci igre i to se osetilo na terenu. Međutim, Milojević i Jaković doneli su neku novu energiju ekipi i od njih se mnogo očekuje u nastavku sezone.

Rano vođstvo ruske ekipe nije pokazatelj realnog odnosa na terenu, jer su Zmajevi vršili konstantan pritisak na sredini terena. Nedostajala je mirnija igra pred golom protivnika i bolja realizacija dobrih prodora sa strane. 

Ekipa Baltika povela je 1:0 posle uigrane akcije po sredini preko prednjeg veznog, koji je uposlio napadača u šesnaestercu Zmajeva. Posle preciznog šuta, lopta je završila iza golmana Prekovića koji nije mogao više u ovoj situaciji. 

Voždovac je imao nekoliko dobrih prilika da dođe do izjednačenja, među kojima najpre preko novog-starog beka Voždovca, Hajdina, koji je po desnoj strani uposlio Lasickasa, ovaj pokušao da spusti do Vujnovića, ali se lopta odbila od štopera Baltike.

Odličan solo prodor Milojevića, koji se za trenutak našao sam ispred golmana ruske ekipe, potvrdio je dobar ritam koji je mladi vezista uneo u ekipu, ali je njegov šut zamalo bio neprecizan i otišao pored gola. 

Najiskusniji u ekipi, kapiten na ovoj utakmici, Stojčev, predriblavao je nekoliko igrača u više navrata i dolazio u priliku da uposli Vujnovića, ali je odbrana bila na mestu i dobro zatvarala pasove po zemlji. 

Pred odlazak na pauzu, prodor Vujnovića po desnoj strani umalo da završi u mreži jer je golman prilikom centaršuta ispao i gol su branili štoperi, ali se čuvar mreže na vreme vratio i loptu pokupio ispred Milojevića. 

”S obzirom da smo dobro radili i da imamo određeni period kvalitetnog rada, a da je ovo prva utakmica, moram da budem zadovoljan. Bilo je dosta dobrih stvari, kao i onih manje dobrih, ali na tome će se raditi u nastavku priprema”, rekao je Miloš Stojčev. 

Drugo poluvreme Zmajevi su počeli u izmenjenom sastavu. Krunić je na golu zamenio Prekovića, kapitensku traku od Stojčeva preuzeo povratnik Purtić, dok su Dukić i Cvetićanin ušli umesto Ajdinovića i Hajdina. 

Mladi sastav zamenjen je još mlađim, u igru su nedugo po početku drugog dela igre ušli i omladinci Zmajeva koji su u Antaliji priključeni prvom timu – Ivezić, Radulović, Lainović, Bogdanović, Tešić i Perošević, kao i najnovije pojačanje Obuobi.

Nedostatak iskustva učinili su da na trenutak Markin ostane sam u kaznenom prostoru Zmajeva i da lopta završi u gornjem desnom uglu iza leđa mladog Krunića.

Sledeću utakmicu Voždovac igra protiv ekipe ukrajinskog Kolosa.

Voždovac - Baltik 0:2 (0:1) 

Stadion: Mega Saraj sportski centar. Strelci: Marković u 8. i Markin u 64. minutu za Baltik.

Voždovac: Preković, Milović, Bogdanović, Lasickas, Hajdin, Ajdinović, Milosavljević, Milojević, Stojčev, Janković, Vujnović.

Baltika: Latišonok, Plopa, Mešaninov, Makarčuk, Šavajev, Kuzmin, Pletnev, Lazarev, Musaev, Džanilov, Marković.