XS
SM
MD
LG

Puna Arena futsalera

MRKONjIĆ GRAD- U Mrkonjić Gradu je počeo 15. Turnir malog fudbala „Mrkonjić Grad 2021“, čiji je početak ozvaničio načelnik opštine Dragan Vođević. Turnir je posvećen obilježavanju 4.februaru Danu povrataka stanovništva iz izbjeglištva i Danu opštine.

Igra se  bez prisustva publike, a završnicu turnira ljubitelji fudbala moćiće da prate putem živo na društvenim mrežama.

Predsjednik Kluba malog fudbala „Policajac“ Borislaav Šarić, kaže da na turniru učestvuje 51 ekipa, 30 u seniorskoj, 12 u veteranskoj i devet u juniorskoj konkurenciji. Ekipe su iz 22 grada  Republike Srpske , Federacije BiH i  ekipa KMF „33“ iz Pančeva u Srbiji.

 -Odaziv ekipa koje su se prijavile na turnir je za respekt. Zbog preventivnih mjera turnir se igra bez prisustva publike. Finale je planirano za  3.februar u večernjem terminu, kada će biti održana i svečanost proglašenja najboljih sportista i sportskih klubova u opštini Mrkonjić Grada. Rezultati turnira mogu se pratiti i putem Fejzbuk stranice, ali i putem lokalnih i medija koji izvještavaju iz ovog grada - kaže Šarić.

Načelnik opštine Dragan Vođević, kaže da je ponosan na činjenicu da je ovako jedna značajna manifestacija organizovana u Mrkonjić Gradu, uz velike primjenu preventivnih mjera zbog korone virusa.

    -M smo u odnosu na mnogo veće gradove ponosi što smo organizovali turnir na kojem učestvuje 51 ekipa. To nije mala stvar, jer je naš grad - grad sporta što pokazuje i ovako masovan turnir. Želim uspjeh svim ekipama, a našim gostima da se lijepo osjećaju u našem gradu. Na kraju ćemo najuspješnije ekipe i pojedince nagraditi - rekao je Vođević.

Organizator i pokrovitelj turnira je opštine Mrkonjić Grad uz tehničku pomoć Kulturno - sportskog centra „Petar Kočić“ i Kluba malog fudbala „Policajac“.