XS
SM
MD
LG

Tampa slavila u fantastičnom meču i plasirala se na Super Boul

Foto: Tampa Bay

Tampa Bej Bakenirsi plasirali su se na Super Boul. Oni su u finalu NFC konferencije savladali Grin Bej Pekerse sa  31-26.

U prvom periodu Tampa je postigla tačdaun preko Evansa dok je Saskop donio dodatni bod. U drugom periodu Valdes je donio tačdaun Pekersima a Krozbi je dodatnim poenima donio 7-7. Potom je Fornet postigao tačdaun za Tampu a Saskop je donio dodatni bod. Krozbi je pogodio fild gol i smanjio na 14-10. U završnici prvog poluvremena, pokazalo se kakav je genijalac Tom Brejdi. Bacio je sajajn pas za Milera koji je postigao tačdaun. Saskop je sa dodatnim bodom povisio na 21-10.

Tampa sjajno otvara drugo poluvrijeme. Brejt postiže tačdaun a Saskop je povisio na 28-10. Ipak, Pekersi se nisu predali. Tonijan je postigao tačdaun a Krozbi je smanjio na 28-17. Potom tačdaun postiže i Adams ali Pekersi nisu uspjeli izvršiti konverziju za dva boda. U poslednjem periodu, Saskop je Fild golom povećao vodstvo svoje ekipe na 31-23. Na dva minuta do kraja Pekersi su pokučali doći do tačdauna. Međutim, umjesto da idu na četvrtio daun za tačdaun, oni su se odlučili za fild gol. Krozbi jeste pogodio ali su ostali bez šanse da dođu do pobjede.

Ovo će biti prvi put u istoriji da će domaćin Super Boula igrati na istom, budući da će se ovogodišnji Super Boul igrati u Tampi.