XS
SM
MD
LG

Remi Srbije i Dominikane

Praktično prva utakmice Srbije u ovoj godini, istina selekcije sastavljene od igrača iz domaćeg šampionata, i uslovno rečeno prijateljski ishod u prijateljskom meču – 0:0.

Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije, zadužen za ovu akciju „A“ selekcije, rekao je da će na ovoj severnoameričkoj turneji rasporediti minutažu dovoljnu za sve igrače, tako da je izvršio maksimalan broj dozvoljenih izmena.

Pođimo redom. Domaćin je imao prvu ozbiljniju priliku posle jedne neodlučnosti u zadnjoj liniji našeg tima, ali na sreću izostala je bolja reakcija Romera. Usledio je brzi odgovor našeg tima, Vukadinović je sve sam uradio i levom nogom uputio dobar udarac, lopta je završila u golu, ali sudija je poništio našu radost, jer je navodno Lukić bio u ofsajdu i zasmetao golmanu domaće selekcije prilikom intervencije. Utisak je da nam je poništen regularan gol.

Loš teren i visoka temperatura zadavali su probleme Orlovima koji su imali četiri dana da se aklimatizuju na uslove za igru, tako da je bilo potrebno malo vremena da se u potpunosti prilagode.

Srbija je najviše pretila po bokovima, preko Birmančevića koji je pogodio stativu, odnosno Vlalukina i Vukadinovića, kada smo i bili najopasniji po gol Dijaza. Imali smo veći posed lopte, igrali uglavnom na polovini domaćina koji je svoju šansu tražio u retkim kontranapadima.

Pred kraj prvog dela imali smo i nekoliko vezanih kornera, ali na odmor se otišlo bez golova. U nastavku je Ilija Stolica ukazao priliku novim igračima, Aksentijević, Čović i Makarić su prvi ušli u igru. Igrao se 48. minut kada je Birmančević imao priliku iz slobodnog udarca, ali Dijaz je bio na mestu. Uzvratili su domaćini posle jedne kontre kada su napravili višak, ali uspeli su Orlovi na vreme da se vrate.

U nastavku smo više pretlili po levoj strani, preko Uroševića i Birmančevića, ali nije bilo nekih izglednijih prilika sve do 78. minuta kada je probio Birmančević, ali nije bilo dobrog završnog pasa koji bi ugrozio Dijaza. Najbliži golu bili smo tri minuta kasnije kada je Birmančević ponovo probio po levoj strani, uputio odličan centaršut, ali Aleksić je uspeo da pogodi samo spoljni deo mreže.

Srbija naredni meč igra 29. januara u Panami (jedan sat posle ponoći).

STADION: Feliks Sančez u Santo Domingu. Sudija: V.Anderson (Portoriko). Igrano bez prisustva publike

DOMINIKANSKA REPUBLIKA: Dijaz, De la Kruz, De Lukas, Boskolo, Rejes, Modesta, Pinede (od 50. Gonzales), Lavernj (od 68. Nunješ), Eredija (od 50. Natalući), Azkona (od 68. Lorenco), Romero (od 78. Kruz).

SRBIJA: Petrović, Vlalukin (od 46. Aksentijević), Veselinović, Mićević (od 46. Stevanović), Urošević, Pejić, Nišić (od 86. Busnić), Tufegdžić (od 46. Čović), Vukadinović (od 71. Aleksić), Birmančević, Lukić (od 46. Makarić).