XS
SM
MD
LG

Nešković: Nema lakog protivnika u Srbiji

Foto: FK Inđija

Pet dana su fudbaleri Inđije na pripremama u Turskoj. Odigrali su zeleno beli i jednu pripremnu utakmicu. Mihajlo Nešković je u zeleno beli tabor stigao iz novosadske Vojvodine na pozajmicu koja je ove zime produžena na još šest meseci. Mihajlo je bio pravo osveženje u jeseni iza nas. Njegove akcije, asistencije, ali i golovi su dali naznaku da ovaj mladi Šiđanin ima svetlu fudbalsku budućnost.

Iako još uvek vrlo mlad u razgovoru sa njim smo steklči utisak da je igrač koji zna šta hoće. Pa takav je i bio njegov prvi odgovor na pitanje, kako teku pripreme ?

Ja sam iskreno prezadovoljan pošto su uslovi stvarno fantastični. Tereni su odlični. Hotel je top. Smeštaj je top. Naravno mi smo došli ovde sa jednim ciljom, a to je da radimo što više i što bolje. Kako smo krenuli sa prvom utakmicom, sa prvom pobedom, nadam se da ćemo tako nastaviti i kroz cele pripreme“.

Što se tiče baš te utakmice na pripremama, kako ste zadovoljni, kako teku te pripreme?

Ovo nam je prva utakmica. Prva pobeda ove godine. I sa obzirom da nam je ovo prva utakmica, veoma sam zadovoljan i pristupom igri i svi dogovori iz svlačionice su preneti na teren. Dobili smo utakmicu sa 2:1. Vrlo teška utakmica i vrlo težak protivnik, ali smo pokazali da možemo da se nosimo i sa evropskim ekipama“.

Što se tiče tvojih igara u prošloj sezoni, kako si zadovoljan?

Mogu da kažem da sam zadovoljan. Na početku kada sam došao u Inđiju, trebalo mi je malo vremena da se uklopim. Ja sam ceo život bio u Vojvodini. I to mi je prvi klub posle Vojvodine. Trebalo mi je malo vremena, što se kaže da se malo ušetam, ali sa vremenom sam se uklopio. Iskreno, naravno da uvek može bolje. Ne samo ja nego cela ekipa. Nadam se da ćemo ove sezone igrati još bolje, još jače“.

Upravo to, pred vama je novih šest takmičarskih meseci. Znamo da je ambicija kluba opstanak u ligi, tvoja očekivanja ?

Nema lakog protivnika u Srbiji. Mi u svakoj utakmici protivnika cenimo. Ali, cenimo više sebe. Svaku utakmicu ćemo ići da pobedimo. Naravno, cilj nam je opstanak. Nadam se, a i verujem da to ova ekipa može da ostvari“.