XS
SM
MD
LG

Maja Tadić treća na Ravnoj Planini, Stanišić spor četiri stotinke

Ianis Prioios ponovo najbrži

Prvi dan FIS trke "Trofej Ravne planine" na Palama protekao je u još jednom odličnom skijaškom događaju. Kao i jučer, kada je vožen "Majneks kup", ujedno i juniorsko prvenstvo BiH i danas je vožen slalom.

Najviše uspjeha u muškoj konkurenciji imao je ponovo Grk, Ianis Proios sa vremenom 1:34.36, što je bilo 64 stotinke brže od reprezentativca BiH, Emira Lokmića. Treći je završio Jan Rehtenberg iz Češke sa već velikim zaostatkom od 1.92 sekunde.

Domaćem takmičaru, Strahinji Stanišiću, je podijum izmakao za svega četiri stotinke. 

Od bh. predstavnika, Dino Terzić je završio kao deveti, Milivoje Mačar je bio 23. a Marko Šljivić i Alen Bičakčić nisu završili svoje vožnje.

Kod djevojaka, Maja Tadić je nakon jučerašnjeg šestog mjesta ukupno i titule juniorske viceprvakinje Bosne i Hercegovine danas zauzela odlično treće mjesto sa zaostatkom od 89 stotinki za pobjednicom, An Frederik Karon iz Kanade. Druga je bila njena sunarodnjakinja Marion Barer koja je zaostala 29 stotinki. 

Nikolina Dragoljević je završila kao peta sa 2.85 sekundi zaostatka za pobjednicom, dok jučerašnja pobjednica, Esma Alić, nije nastupila danas.

Sutra se vozi novi slalom u obje konkurencije.