XS
SM
MD
LG

Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija prvaci BiH u slalomu, Tadićevoj srebro

Bosanskohercegovački olimpijci, Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija, postali su danas prvaci Bosne i Hercegovine u slalomu. Na otvorenom prvenstvu BiH koje je voženo na Bjelašnici u sklopu FIS trke "BH Telecom Ilidža FIS Cup" ovo dvoje skijaša je bilo najbolje u ukupnom plasmanu, a samim tim i u prvenstvu BiH.

Emir Lokmić je u muškoj konkurenciji imao vrijeme 1:41.87, što je bilo 41 stotinku brže od Hrvata Tvrtka Ljutića, odnosno 1.75 sekundi ispred Bencea Nagyja iz Mađarske. Strahinji Stanišiću je za malo izmaklo postolje i on je sa 1.82 sekundi zaostatka završio na četvrtom mjestu.

U poretku prvenstva BiH srebrni je završio Dino Terzić, koji je bio ukupno na 13. mjestu, dok je bronzani Harun Kunovac, koji je završio na 17. mjestu u ukupnom plasmanu. Od ostalih bh. skijaša Milivoje Mačar je završio kao 22, a Muhamed Huseinović i Daut Hamidović su stigli u cilj kao 26. i 27. Alen Bičakčić i Alija Bećirbegović nisu završile trke, dok se Marko Šljivić nije pojavio na startu. 

Kod djevojaka, Elvedina Muzaferija je ponovo bila najbrža. Ovaj put je završila ispred Maje Tadić za 3.19 sekundi. Njih dvije su ujedno i prvakinja i viceprvakinja BiH u slalomu. Treća je u ukupnom plasmanu završila Crnogorka, Jelena Vujičić. Nikolina Dragoljević je završila kao peta u ukupnom plasmanu, što joj je donijelo bronzanu medalju na državnom prvenstvu. Esma Alić nije uspjela završiti trku.

Podsjećamo, juče su prvaci BiH u veleslalomu postali Marko Šljivić i Elvedina Muzaferija.