XS
SM
MD
LG

Dragan Bajić: Priznanje i klubu i meni

Dragan Bajić

Dragan Bajić bio je ushićen saznanjem da je on nosilac priznanja Sportska ličnost godine, na ovim prostorima, a zahvaljujući sjajnim rezultatima svoje ekipe Igokee, a koja je postala mali veliki evropski košarkaški hit:

-Zaista sam obradovan saznanjem da su mi članovi redakcije sajta www.sportdc.net  dodijelili priznanje  za sportsku ličnost godine. Znam da je taj sajt izuzetno čitan među sportistima, a pogotovo među košarkašima, košarkaškim radnicima i košarkaškim navijačima. To priznanje za mene ima još veću vrijednost, jer sam do njega stigao u trenutku kada sve ono što sam kao trener zamišljao da uradim, a da se to na terenu ostvari , dešava  poslednjih mjeseci, kada Igoeka i u evropskim takmičenjima, ali i u ABA ligi postiže odlične rezultate. Istovremeno, moram da kažem i to da svaki uspjeh Igokee nije stvar pojedinca,  nego uvijek ekipnog rada. Tako i ja dugujem ogromnu zahvalnost  svim ljudima u klubu, svojim saradnicima i igračima, a koji su dali sve od sebe da Igokea u ovim trenucima bude i evropska košarkaška tema.

Komplimenti i  pohvale stižu vam sa svih stvari?

-Svakome gode pobjede, svakome gode uspjesi, naravno i priznanja, ali nas to neće opiti. Svjesni smo da je svaka utakmica novi izazov. Jasno je da se u sportu, u svakom narednom susretu, čovjek mora iznova dokazivati. Biti još bolji i još uspješniji. Ovo lično priznanje doživljavam u kontekstu svih pohvala koje u poslednje vrijeme stižu na adresu Igokee.

Može li Igokea do vodeće pozicije u ABA ligi i koji su njeni dometi u FiBA Ligi šampiona?

-Nikada nisam bio taj koji je nešto obećava ili prognozirao. Uvijek sam vjerovao samo u rad, zajedništvo, odanost i požrtvovanje. Bez sumnje, mi smo složili veoma dobru ekipu, ali treba imati na umu da igramo u takmičenjima gdje su nam protivnici klubovi koji su mnogo bogatiji, nego mi. Čak igramo i protivi timova čiji jedan košarkaš košta koliko kompletna ekipa Igokee. Definitivno je jasno  da su i evropsko takmičenje i ABA liga izazovni za velike klubove. Naš je cilj da igramo lijepu, zanimljivu atraktivnu i dobru košarku. Da postižemo, iz meča u meč, više i bolje rezultate. Šta će na kraju biti i koja ćemo mi konačna rezultatska ostvarenja imati, odlučuje i niz drugih okolnosti. Naš cilj je da Igokea bude klub koji će u ovom periodu ostaviti dubok trag u košarci ovih prostora, a istovremeno ljubomorno čuvati činjenicu da smo postali sportski ponos Republike Srpske, završio je Dragan Bajić u ekskluzivnom intervjuu za www.sportdc.net , nakon saznanja da je proglašen za sportsku ličnost godine ovih prostora.  


19 .kolo ABA liga
Mega Soccerbet : Borac
Mornar : Krka
Crvena zvezda MTS 20 : 0 Koper Primorska
Cibona : Split
Zadar : Partizan NIS
Igokea : Budućnost VOLI
Cedevita Olimpija : FMP
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 17 14 3 31
2 Crvena zvezda MTS 16 14 2 30
3 Mornar 17 13 4 30
4 Mega Soccerbet 18 12 6 30
5 Cedevita Olimpija 16 13 3 29
6 Budućnost VOLI 15 12 3 27
7 Partizan NIS 17 7 10 24
8 Split 18 5 13 23
9 Cibona 16 6 10 22
10 Krka 16 5 11 21
11 FMP 15 5 10 20
12 Borac 16 4 12 20
13 Zadar 14 5 9 19
14 Koper Primorska 19 0 19 19