XS
SM
MD
LG

Kuvalja demantovao navode gradske uprave Banja Luka i priložio dokaze! (FOTO)

Foto: S. Pašalić

Nakon što se nova administracija grada Banjaluke nije izjasnila o sufinansiranju projekta tradicionalne trke“ UCI Gran Fondo World Championships” , jer, kako navode, nisu dobili plan i program organizacije, odnosno operativni plan organizacije i operativni plan prihoda i rashoda za organizaciju manifestacija “UCI Gran Fondo World Championships” za 2021. godinu, oglasio se i direktor Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i organizator tradicionalne trke Beograd – Banjaluka, Vladimir Kuvalja.

Kuvalja je demantovao navode Gradske uprave rekavši da nije mogla biti odrađena ni nominacija organizacije Svjetskog prvenstva bez saglasnosti gradskih vlasti.

“A za to imamo i pismene dokaze. Dakle potvrdu imamo, a što se tiče budžeta, takođe smo morali sve unaprijed da predamo kako bismo uopšte mogli da uđemo u tu priču. Nisu u pravu. Mi smo imali više sastanaka u Gradskoj upravi prije godinu i nešto dana, gdje smo predali finansijski program, koliko to košta. Došli su i predstavnici Svjetske biciklističke federacije, koji su takođe prisustvovali sastanku sa Srđanom Amidžićem (zamjenik gradonačelnika u bivšem sazivu) i Draganom Banjcem (načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport). Detaljnije razrade su trebale biti obavljene i sa novom administracijom. Išlo je sve kako treba sa ranijom administracijom, a sa ovom novom nismo uspjeli ni da sjednemo. Poslao sam im i precizne dokumente o benefitima grada, šta će da dobiju i na koji način, a troškovnik je naravno poslan još ranije”, rekao je Kuvalja.

Na pitanje novinara portala Mondo, da li je u saopštenju ustvari riječ o nekoj “političkoj igranki” od koje koristi neće imati ni sportisti niti građani Banjaluke, odgovorio je pomalo neodređeno.

“Svjesni ste svega šta se dešava i stvarno ne znam zašto se koriste ovakvi događaji s takvim ciljevima”, zaključio je Kuvalja.

Kuvalja je medijima proslijedio odluku, na francuskom jeziku, koju je uz njega i Rolanda Žila, potpisao bivši gradonačelnik Igor Radojičić 5. septembra 2018. godine koja sugeriše da je prethodna administracija dala “zeleno svjetlo” za održavanje Svjetskog prvenstva.

 

 

 

 

Izvor: Mondo.ba, TV K3